Näin helposti valmistuu trendikäs siemennäkkäri

 

siemennäkkäri.jpg

 

 

Siemennäkkärin reseptiä googlattiin viime vuonna urakalla – näkkäri oli yksi trendikkäimmistä hakusanoista. Terveellisyys trendi kasvaa kasvamistaan tänäkin vuonna, joten aloitetaanpa tämä vuosi valmistamalla helppoa siemennäkkäriä.

Yksi jos toinenkin on varmasti tehnyt uudenvuodenlupauksia liittyen parempiin elämäntapoihin. Tämä hyviä rasvoja sekä kuituja sisältävä näkkäri on erittäin herkullinen ja koukuttava vaihtoehto perinteiselle näkkileivälle. Siemennäkkäri on hyvää voin ja juuston kanssa – mutta myös naposteltavana aivan loistava. Se korvaa jopa sipsit jos tekee mieli rouskutella jotain hyvää telkkarin äärellä! 🙂

Monelle kotikokille hieman harvinaisempi psyllium on jänönratamon siemenistä valmistettua kuitupitoista mutta hajutonta ja mautonta jauhetta, joka tuo taikinaan sitkoa. Sitä käytetään muun muassa gluteenittomassa ruoanlaitossa.

Siemennäkkäri

  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1/2 dl chiansiemeniä
  • 1/2 dl pellavansiemeniä
  • 1 rkl psylliumjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl kiehuvaa vettä
  • 1/2 dl laadukasta öljyä

 

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita siemenet ja suola kulhossa. Lisää kuuma vesi ja öljy siemenseokseen, sekoita ja anna seistä viitisen minuuttia. Kaada seos leivinpaperilla vuoratun pellin päälle ja painele ohueksi ja mahdollisimman tasaiseksi. Voit käyttää painelun apuna toista leivinpaperia.

Ripottele sormisuolaa näkkärin pinnalle ennen uunia. Paista uunissa noin 50 minuuttia, tai kunnes näkkileipä on rapeaa ja tummunut. 

  

 

 

Koti Ruoka ja juoma