Nopea ja herkullinen kukkakaaliriisi

We love sundays

 Viimeistään nyt kannattaa unohtaa se mauton kukkakaaligratiini. Ja ajatukset mössöksi keitetystä mauttomasta valkoisesta kukkakaalista, jota tarjoillaan koulun ja työpaikan linjastolla.

   

 

 Kukkakaalin valkoisista kukinnoista syntyy mainioita herkkuja; keittoa, muusia, pitsan pohjaa ja lisuketta. Raakana kukkakaalia voi dippailla kastikkeeseen. Tutun valkoisen kukkakaalin lisäksi vihannesosastolla saattaa törmätä miedommalta maistuvaan vihreään kukkakaaliin, oranssiin yksilöön tai räväkän liilaan versioon. Kukkakaalia ei kannata keittää mössöksi, vaan se kuuluu jättää hieman napakaksi - eikä mausteitakaan kannata unohtaa, sillä kasvisten ei tarvitse olla mauttomia.  Vanhalle tutulle kukkakaalille kannattaa antaa vielä mahdollisuus, sillä tämän syksyn herkullisin versio kukkakaalista on maukas kukkakaaliriisi. Kukkakaali raastetaan ja pyöräytetään nopeasti pannulla al denteksi, maustetaan ja tarjoillaan herkullisena lisukkeena. Kukkakaaliriisi saa vielä hieman rouskua hampaissa. Ja kyllä - epäilin itsekin aluksi voiko se olla hyvää...  

 

 

Kukkakaaliriisistä tuli heti oma suosikkini. Ensinnäkin siksi, että se on niin nopea valmistaa ja toiseksi SE ON NIIN MAUKASTA :)  Näin valmistat syyskuun nopeimman ja maukkaimman lisukkeen:   

  • kokonainen kukkakaali
  • 0,5dl vettä
  • 25g voita
  • suolaa
  • pippuria
  • purkki philadelphiajuustoa

  

Raasta raaka kukkakaali muruiksi. Keitä puoli desiä vettä ja pyöräytä kukkakaalimurua noin kahden minuutin ajan pannulla. Älä kypsennä liikaa, kukkakaaliriisin ei ole tarkoitus olla pehmeää puuroa! Lisää voi ja philadelphiajuusto. Sekoita kevyesti ja mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Tarjoile heti esimerkiksi kalan tai kanan lisukkeena.   

 

Kommentoi