Onnellisuusharjoitus viikko 1 - kiitollisuuspäiväkirja

We love sundays

 

  • Laita silmät kiinni. Ajattele ensin jotain asioita jotka saavat sinut huonolle tuulelle ja ehkä ärsyyntymäänkin. Huomaa, kuinka tunnetilasi muuttuu ja miltä se tuntuu. 
  • Nyt ajattele jotain asioita, jotka tekevät sinut iloiseksi ja hyvälle tuulelle, sitten asioita joista tulet todella onnelliseksi. Huomaatko, kuinka pystyt vaikuttamaan tunnetiloihin vain ajatuksen voimalla?

 

 

Kiitollisuus on lääkettä negatiivisille tunteille, ja se merkitsee sitä että emme ota asioita itsestäänselvyyksinä - vaan osaamme arvostaa sitä mitä meillä jo on. Tutkimieni kirjojen mukaan mahdollisia kiitollisuuden hyötyjä ovat optimismin ja positiivisuuden tunteiden lisääntyminen, parempi unen laatu ja lisääntynyt toisten auttaminen. Kiitollisuusharjoitus suuntaa huomion pois epäonnistumisista ja ja pettymyksistä, ja vahvistaa itsetuntoa ja omanarvontuntoa. Kyky tuntea kiitollisuutta vahvistaa myös sosiaalisia siteitä ja parantaa ihmissuhteita. Pahantahtoinen vertailu ihmisiin vähenee, jolloin myös kateus vähenee. Kiitollisuuspäiväkirja auttaa keskittymään nykyhetkeen. Jos ajatukset valitsee viisaasti, voi yksi onnellisuuden avaimista olla omissa käsissäsi :) 

Siksi ajattelinkin että aloitetaan tämä onnellisuusprojekti kiitollisuuspäiväkirjalla! Kirjaa joka ilta ylös kolme asiaa, joista olet kiitollinen. Voit aloittaa ihan arkisista, pienistäkin asioista. 

 

Itse voin aloittaa vaikka siitä, että olen kiitollinen saamastani viikon blogi -maininnasta :) 

 

 

Kivaa kiitollisuusviikkoa kaikille! Minä suuntaan kauppahalliin hakemaan kalaa, illan alkuruuaksi on tarkoitus kokeilla kuhacevichen kokkailua! ;)

Kommentoi