Resepti viinitarhalta: Strangolapreti
Riva Del Gardalta lyhyen automatkan päässä sijaitseva viinitila Madonna Delle Vittorie tarjoaa ravintolassaan suussasulavaa strangolapretia. Perinneruoka, gnocchin tyylinen strangolapreti on tehty pinaatista, leivänmuruista, perunasta ja jauhoista ja tarjoillaan voisulan ja raastetun juuston kera – eikä lasi kunnolla viilennettyä valkoviiniäkään ei ole pahitteeksi.
Nåin valmistat strangolapretiä Madonna Delle Vittorien kokin ohjeella 🙂
- n. 2,5dl maitoa
- 1 vanha leipä (tai 4 vehnäsämpylää)
- 450g pinaattia
- 2 munaa
- jauhoja
- vettä ja suolaa
- voita
- salvianlehtiä
Aja leipä muruiksi tehosekoittimella ja anna lämpimän maidon imeytyä leivän kanssa. Keitä pinaatti suolalla maustetussa vedessä ja purista neste pois, pinaatti on oltava kuivaa. Leikkaa veitsellä pieneksi. Purista ylimääräinen maito pois leivästä, jos se ei ole imeytynyt täysin. Sekoita leipä, pinaatti ja kananmuna keskenään ja lisää sen verran jauhoja, jotta taikina on pehmeää, mutta kiinteää. Pidä taikina kevyenä, älä käytä liikaa jauhoja. Jauhota alusta ja muotoile taikinasta palloja. Keitä kattilallinen vettä ja mausta suolalla. Kokeile pienellä mansikankokoisella taikinapallolla onko taikina hyvää, laita pallo kiehuvaan veteen. Jos se pysyy kasassa ja nousee pinnalle, on taikina valmista. Jos se hajoaa, lisää hieman jauhoja ja kokeile uudelleen. Keitä strangolapretit pienissä määrissä kerrallaan ja nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle. Lämmitä paistinpannu keskilämmölle ja lisää suuri nokare voita. Kun voi sulaa, lisää muutama salvianlehti. Paistele hetki kunnes voi muuttuu ruskeaksi, lisää strangolapretit ja tarjoile. Koristele paistetuilla salvianlehtillä ja kaada ylimääräinen voi annoksen päälle. Raasta halutessasi päälle vielä parmesaanijuustoa.
Oli ihanaa tallustella viiniköynnösten keskellä.
xx