Resepti viinitarhalta: Strangolapreti

 

 

Riva Del Gardalta lyhyen automatkan päässä sijaitseva viinitila Madonna Delle Vittorie tarjoaa ravintolassaan suussasulavaa strangolapretia. Perinneruoka, gnocchin tyylinen strangolapreti on tehty pinaatista, leivänmuruista, perunasta ja jauhoista ja tarjoillaan voisulan ja raastetun juuston kera – eikä lasi kunnolla viilennettyä valkoviiniäkään ei ole pahitteeksi.

 

viinitarha3.jpg

 

 

Nåin valmistat strangolapretiä Madonna Delle Vittorien kokin ohjeella 🙂

  

  • n. 2,5dl maitoa
  • 1 vanha leipä (tai 4 vehnäsämpylää)
  • 450g pinaattia
  • 2 munaa
  • jauhoja 
  • vettä ja suolaa
  • voita
  • salvianlehtiä

 Aja leipä muruiksi tehosekoittimella ja anna lämpimän maidon imeytyä leivän kanssa. Keitä pinaatti suolalla maustetussa vedessä ja purista neste pois, pinaatti on oltava kuivaa. Leikkaa veitsellä pieneksi. Purista ylimääräinen maito pois leivästä, jos se ei ole imeytynyt täysin. Sekoita leipä, pinaatti ja kananmuna keskenään ja lisää sen verran jauhoja, jotta taikina on pehmeää, mutta kiinteää. Pidä taikina kevyenä, älä käytä liikaa jauhoja. Jauhota alusta ja muotoile taikinasta palloja. Keitä kattilallinen vettä ja mausta suolalla. Kokeile pienellä mansikankokoisella taikinapallolla onko taikina hyvää, laita pallo kiehuvaan veteen. Jos se pysyy kasassa ja nousee pinnalle, on taikina valmista. Jos se hajoaa, lisää hieman jauhoja ja kokeile uudelleen. Keitä strangolapretit pienissä määrissä kerrallaan ja nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle. Lämmitä paistinpannu keskilämmölle ja lisää suuri nokare voita. Kun voi sulaa, lisää muutama salvianlehti. Paistele hetki kunnes voi muuttuu ruskeaksi, lisää strangolapretit ja tarjoile. Koristele paistetuilla salvianlehtillä ja kaada ylimääräinen voi annoksen päälle. Raasta halutessasi päälle vielä parmesaanijuustoa.   

viinitarha4.jpg

viinitarha5.jpg

 

Oli ihanaa tallustella viiniköynnösten keskellä. 

xx

 

Koti Ruoka ja juoma Matkat

Potkua aamuun: MATCHA-JOGURTTI

 Matcha on suhteellisen uusi tuttavuus minulle. Matcha on siis japanilaista teetä, joka valmistetaan jauhamalla hienoksi teepulveriksi gyokuro-teelehtiä, joita on kasvatettu varjossa pehmeän ja tasapainoisen maun saavuttamiseksi. Matchaa on käytetty perinteisesti osana teeseremoniaa ja bucchalaismunkkien meditaatioharjoituksia. Perinnetiedon mukaan matcha-tee auttoi munkkeja keskittymään ja edistämään mielenrauhaa. Japanilaisessa teeperinteessä matcha on kaikkein arvostetuin tee, koska sen terveydelle edulliset vaikutukset ovat äärimmäisen monipuoliset. Matcha-teetä ei tarvitse suodattaa, vaan jauhe liukenee kokonaan esimerkiksi veteen. Näin myös teen sisältämät ravintoaineet tulevat paremmin käytetyksi. Matcha sisältää antioksidantteja kuten K- ja C-vitamiinia, flavonoideja, vitamiineja sekä piristäviä alkaloideja kuten kofeiinia, teobromiinia, L-teaniinia ja teofylliiniä. Monipuolisesta matchasta valmistetaan myös jääteetä ja sitä voi käyttää monella eri tavalla ruoanlaitossa.    

Tässä aamujen pelastus kaikille niille, joiden vatsa ei kestä aamukahvia! Tämä matchalla maustettu pehmeä jogurtti antaa kunnon potkun takkuiseenkin aamuun! 🙂

    

matchajogurtti.jpg

 

   Näin valmistat matcha-jogurtin herkkullisine lisukkeineen:  

  • 1tl matchaa
  • 2dl turkkilaista jogurttia
  • 1tl hunajaa
  • 1tl öljyä
  • kourallinen saksanpähkinöitä
  • kourallinen vadelmia

 Sekoita vispilällä teelusikallinen matchaa jogurtin sekaan. Mausta hunajalla. Kuumenna paistinpannu ja laita pannulle loraus öljyä. Paahda saksanpähkinät nopeasti pannulla. Kasaa ainekset kulhoon ja nauti vaikkapa piristäväksi aamiaiseksi tai välipalaksi!  

 

Koti Ruoka ja juoma