Cashewkermajäätelöä ja mansikoita
En ole koskaan uskonut että kermaa, jäätelöä, leipää tai muita herkkuja voisi korvata terveellisemmillä vaihtoehdoilla. Kukaan ei voi tosissaan väittää että cashewkerma korvaisi oikean kerman tai vaikkapa banaanijäätelö veisi jäätelönhimon. Mutta kun huomasin olevani yliherkkä maidolle ja gluteenille, alkoivat vaihtoehdot kiinnostaa. Sen jälkeen koekeittiössä on syöty niin mantelijauhoista kuin kikhernejauhoistakin valmistettuja ruokia. Tällä kertaa kokeilin viikonloppuna paria eri herkkuvaihtoehtoa cashewpähkinöistä. Yritin ensin valmistaa hyvänmakuista cashewkermaa mansikoiden kera. Surautin tehosekoittimella ensimmäisen satsin kookosmaitoon, viilensin jääkaapissa ja maistoin. En ollut tyytyväinen makuun, eikä kerma ei ollut edes tarpeeksi kylmää. Laitoin kerman pakkaseen – ja sinnehän se unohtui. Seuraavana päivänä muistin pakkaseen unohtuneen kerman ja harmitti, kunnes tajusin maistaa. Todella hyvää jäätelöä!!! Söin cashewkermajäätelön mansikoiden kera ja kyllä maistui – okei, ei se vaniljajäätelöä voita mutta ihan hyvä kakkonen jos tykkää kookosmaidosta! 🙂
Cashewkermajäätelö kahdelle
- 2,5dl (vähintään 4h liotettuja ja huuhdeltuja) cashewpähkinöitä
- 2dl kookosmaitoa
- 2tl luomuhunajaa
- 1tl vaniljajauhetta
Heitä liotetut ja huuhdellut cashewpähkinät muiden aineksien kanssa tehosekoittimeen, kunnes kerma on tasaista. Kaada pakastepurkkiin ja pakasta. Voit sekoitella kermaa muutaman kerran pakastuksen välillä, mutta itse en tietysti sekoitellut kertaakaan ja hyvä tuli! 🙂