Avokado toast ja paahdetut kikherneet
Miksi ihmeessä en ole aiemmin paahtanut kikherneitä uunissa? Purkki auki, mausteet pintaan ja puoli tuntia uunissa – eikä tarvitse ostaa rasvaisia sipsejä tai poppareita.
Menevätpä ne toastinkin päälle. Parhaimmat ja herkullisimmat annokset ovat usein yksinkertaisia ja helppoja, kuten tämä avokadotoast. Avocadotoast on paahtoleipä, jossa on päällä murskattua ja kermaista avocadoa, sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Rasvainen ja aromikas avocado muuttuu nopeasti ruskeaksi joutuessaan kosketuksiin ilman kanssa, mutta se voidaan välttää sitruunamehulla. Toast toimii hyvin aamiaisena tai nopeana lounaana. Jos haluaa ruokaisamman toastin, voi sen päälle päälle voi kasata esimerkiksi uppomunaa, lohta tai fetaa, mutta tällä kertaa leipä saa kaverikseen paahdettuja ja rapeita kikherneitä. Kikherneet tekevät toastista hieman ruokaisamman monien hyvien ominaisuuksiensa vuoksi.
Niissä on runsaasti kuituja, jotka parantavat ruoansulatusta. Kikherneet sisältävät myös runsaasti proteiinia ja niissä on korkea rautapitoisuus. Juurikin proteiinipitoisuutensa vuoksi ne vievät nälän pitkäksi aikaa ja tasapainottavat verensokerin heilahteluja. Loput toastista jäävät kikherneet voi rouskutella välipalaksi tai herkuksi päivän mittaan.
Avokadotoast
- Täysjyvä- tai maalaispaahtoleipä
- puolikas avocado
- sitruunamehua
- suolaa
- pippuria
- tuoretta korianteria
- chilihiutaleita
Paahda paahtoleipä. Kuori ja muussaa puolikas avocado ja purista päälle hieman sitruunamehua. Rouhaise suolaa ja pippuria. Levitä avocadotahna leivän päälle. Lusikoi päälle paahdettuja kikherneitä ja silppua korianteria. Koristele chilihiutaleilla.
Paahdetut kikherneet
- Tölkki valmiita kikherneitä liemessä
- ripaus suolaa
- 1rkl laadukasta öljyä
- 1tl juustokuminaa
- 1/4tl cayannepippuria
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhtele kikherneet lävikössä ja kaada talouspaperin päälle. Sekoita joukkoon mausteet. Paahda kikherneitä leivinpaperin päällä noin 30 minuuttia.