4 X LAHJAIDEA ÄIDILLE

 

Äitienpäivä lähestyy taas pian ja eteen tulee sama ongelma joka vuosi. Mitä lahjaksi äidille? Kävin kurkkaamassa Turun Dotsilla ja tässä muutama kaunis ja sopuhintainen lahjaidea joista varmasti moni äiti ilahtuisi 🙂 

 

Sisustus intoilijalle Gauharin kaunis marmorinen saippua-alusta 35€  ja käsintehty orgaaninen palasaippua 12,50€.

äitienp4.jpg

 

Hemmottelua ansaitsevalle Scottish fine soap -setti, jossa on mukana kylpymaito, vartalovoide, kosteusvoide, luksus palasaippua ja suihkugeeli 34€ 

äitienp1.jpg

 

Dotsiin tuli viime viikolla uutuutena Jurliquen ihania tuotteita. Ruusuinen ja kosteuttava puhdistusvaahto 25€, anti-age kasvosuihke 35€ ja ruusu kosteusvoide 39€

äitienp2.jpg

 

Muotitietoiselle äidille Gauharin heleät vaaleanpunaiset korvakorut 88€ ja kaunis simppeli rannekoru 70€

äitienp3.jpg

 

Mitä te annatte yleensä äidille lahjaksi? 

 

 

Puheenaiheet Ajattelin tänään

GLUTEENITTOMAT CHURROT JA SUKLAAKAAKAO

Churrot eli espanjalaiset munkkitangot ovat hyvä vaihtoehto perinteisille vappumunkeille! Churroja syödään Espanjassa (ja Serranon perheessä) aamupalaksi, mutta rapsakat ja herkulliset tangot maistuvat hyvältä koska tahansa. Munkkitangot valmistetaan tuulihattujen tapaan, pursotetaan ja paistetaan rapeiksi öljyssä. Herkulliset churrot dipataan paksuun suklaakaakaoon 🙂 

Nämä churrot voi valmistaa perinteisesti vehnäjauhoon (2,5dl), mutta päätin kokeilla tällä kertaa gluteenittomia versioita ja hyviä tuli! 

 

churrot3.jpg

 

 

Tässä ohje!

  • 2,5dl vettä
  • 100g voita
  • 1/4tl suolaa
  • 2,5dl gluteenittomia jauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1tl situunankuorta
  • 1l rypsiöljyä
  • 1dl sokeria
  • 1dl kanelia

Mittaa kattilaan rasva, vesi ja suola. Kiehauta ja nosta sivulle. Sekoita jauhot joukkoon ja jatka sekoittamista voimakkaasti, kunnes taikinasta tulee kiinteä pallo. Jäähdytä taikinaa hetki. Riko toiseen kulhossa munien rakenne rikki ja kaada lämpimän taikinan joukkoon. Tässä vaiheesa voit myös lisätä sitruunankuorta jos haluat. Sekoita kunnolla ja laita taikina pursotinpussiin. Kuumenna öljy kattilassa tai padassa 170-180 asteeseen. Pursota taikinasta noin peukalon paksuisia ja 10cm pitkiä tankoja varovasti öljyyn. Voit katkaista tangot vaikka saksilla. Paista kerrallaan enintään viisi tankoa molemmin puolin kauniin ruskeaksi. Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle ja kääntele churrot lämpimänä sokeri-kaneliseoksessa.  ps. Pidä kattilan kantta lähellä jos öljy kuumentuu liikaa ja alkaa palaa.    

Suklaakaakao 

  • 5dl täysmaitoa
  • 1dl tummaa kaakaojauhetta
  • 0,5 dl sokeria
  • 100g tummaa suklaata (70-80%)

 Kuumenna maito kattilassa. Siivilöi joukkoon kaakaojauhetta koko ajan sekoittaen. Lisää sokeri ja suklaapalat kuumaan seokseen. Kiehauta, nosta levyltä ja sekoittele kunnes jokainen suklaapala on sulanut.

 

churrot1.jpg

churrot2.jpg

 

 

Syödäänkö teillä tänä vappuna munkkeja vai jotain muuta? 🙂 

 

 

Koti Ruoka ja juoma