HYVÄN AAMUN AINEKSET

Aamiainen on mielestäni päivän tärkein ateria, sillä aamupalalla luodaan päivän energiatason perusta. Jos aamiaisen jättää välistä, kostautuu se päivän mittaan herkkuhimolla. Viimeistään illalla kädet hapuavat kaapeista mitä sattuu. Jos taas aamiaiseksi syö vaikkapa croissantin hillolla on hetkellisesti kylläinen, mutta kun verensokeri pian laskee muuttuu olo kiukkuiseksi. Tärkeämpää kuin aamupala itsessään on se, mitä aamiaiseksi syö. Erityisesti aamupalalla kannattaa keskittyä siihen, että valitsee hitaasti imeytyviä raaka-aineita. Näin olo pysyy energisenä ja mieli aktiivisena välipalaan tai lounaaseen saakka. 

Yleensä yritän pitää huolta siitä, että aamiaiseni sisältäisi proteiinia joka pitää nälän pois, hyviä (eli hitaita) hiilihydraatteja jotka antavat energiaa, marjoja sekä hyviä rasvoja. Useimmiten aamiainen onkin kaurapuuroa, marjoja, raejuustoa tai valkuaista ja loraus kookosöljyä. Mutta niinä päivinä kun kaurapuuro kyllästyttää, tai tiedän että pitäisi jaksaa paljon ja pärjätä hieman kauemmin aamiaisen jälkeen, teen tämän super smoothie bowlin.

Siinä on oikeastaan kaikki, mitä voi aamulla tarvita – ja kaiken lisäksi se on niin hyvää, että on vaikea uskoa sen olevan terveellistä:) Smoothie maistuu hieman mustikkapiirakkajäätelöltä ja mangopäällisellä se on ihanan raikas. Ja tällä ohjeella siitä tulee ihanan kermainen ja lusikoitava.

 

 

IMG_2115.JPG

Söpöt kuivatut ruusunnuput löytyivät viime vuonna Tel Avivin Carmel Marketista. Tässä ne ovat vain koristeena, mutta keitän usein niistä ruusuteetä. 

 

Smoothie:

  • 1 avocado
  • 1dl luomu pikakaurahiutaleita
  • 1dl mustikoita
  • 100g turkkilaista jogurttia
  • loraus vadelmakeittoa

Päälle:

  • tuoretta mangoa
  • chia-siemeniä
  • ruohittuja pellavansiemeniä
  • cashewpähkinöitä

 

 

Koti Ruoka ja juoma

BRUNSSIPÖYDÄN HELPOIN PINAATTIMUNAKAS

 Uunissa kypsytetty pinaattimunakas valmistuu helposti. Ainekset pikkuvuokiin, reilu vartti uunissa ja maukkaat brunssi- tai aamiaismunakkaat ovat valmiina ja suosio taattu. Vuokiin voi kasata herkkuja mielensä mukaan, esimerkiksi pekonia, yrttejä tai papuja. Tai sitä mitä jääkaapista sattuu aamulla löytymään. Tämän uuniherkun salaisuus on pinaattikuutiot, loraus kermaa ja maukas juusto, joka paahtuu uunissa kauniin ruskeaksi. Pinaatti onkin helppokäyttöisimmillään pakastettuna. Pakastaminen kohtelee pinaattia niin hellävaraisesti, että hyvää tekevät ainesosat pysyvät tallessa lähes kokonaan. Pinaattia on helppo nauttia piiraissa ja paistoksissa, ja se nostaa aterian terveellisyyspisteet aivan uudelle tasolle.    

pinaattimunakas.jpg

 

    Uunimunakas yhdelle:

  • 2 kananmunaa
  • 2 pinaattikuutiota (pakaste)
  • kourallinen grana padano -juustolastuja
  • loraus kermaa
  • pippuria
  • suolaa
  • haluamiasi tuoreita yrttejä

  Lämmitä uuni 200 asteeseen. Tarvitset pienen kulhon, tai pienen piirakkavuoan. Lado astiaan pinaattikuutiot, riko munat ja lorauta joukkoon tilkka kermaa. Voit laittaa annokseen silputtuja tuoreita yrttejä mielesi mukaan, esimerkiksi korianteria tai basilikaa. Rouhaise päälle pippuria ja hyppysellinen suolaa. Kuorruta koko komeus kourallisella grana padano -juustoa. Laita uuniin n. 15-20 minuutiksi, kunnes juusto alkaa saada väriä. Tarjoile heti!  

 

 

Koti Ruoka ja juoma