PARHAAT JUURESLASTUT + DIPPI

 

Monien ravintoloiden annoksissa on viime aikoina ollut juureslastuja. Lastut ovat todellista herkkua, joten valmistin niitä itse viikonlopun House of cards -maratonille 🙂 Ainoa ongelma juureslastuissa on se, että niitä ei koskaan saa tarpeeksi! Näitä syödessä unohtuu kyllä kaikki juustosuikerot ja popparit, niin hyviä ovat. Tässä toimiva ja helppo ohje kaikille jotka haluavat myös maistella kotona tehtyjä herkkulastuja! Etenkin maa-artisokkalastut yllättivät maullaan ja niistä oli helpoin tehdä siivuja. Lastut voi toki maustaa toisellakin tavalla mutta itse fanitan timjamia 🙂

 

juureslastut.jpg

 

Juureslastuihin tarvitset

  • maa-artisokkaa
  • bataattia
  • palsternakka
  • öljyä
  • kuivattua timjamia
  • suolaa

Lämmitä uuni 150-175 asteeseen. Laita uuniritilän päälle leivinpaperi. Pese juurekset huolellisesti, mutta älä kuori. Leikkaa ohuita siivuja juuresleikkurilla tai juustohöylällä ja laita siivut talouspaperiarkin sisään jotta ylimääräinen neste imeytyy paperiin. Siivut voivat olla paperin sisällä kymmenisen minuuttia. Laita kaikki lastut kulhoihin (eri juurekset vaativat eri paistoajan joten paras olisi laittaa ne erikseen uuniin, mutta itse heitin kaikki samalle pellille) ja lorauta öljyä, rouhaise suolaa ja mausta timjamilla. Sekoita juurekset kulhossa jotta kaikkiin tulee öljyä ja mausteita. Levitä siivut leivinpaperin päälle kaikki erikseen, ei päällekkäin. Paista 20-25 minuuttia, kääntäen lastut kerran puolessa välissä. Varo etteivät lastut kärähdä! Kun otat lastut uunista, älä jätä niitä lämpimän hellan päälle, jotta ne rapeutuvat kunnolla kuivuessaan. Tarjoile dipin kanssa!

 

Dippiin tarvitset:

  • 2dl turkkilaista jugurttia
  • kourallinen pilkottua korianteria
  • 1 limen mehu
  • hunajaa maun mukaan

 

juureslastut2.jpg

 

Mukavaa viikkoa! 🙂

 

Koti Ruoka ja juoma DIY

LAUTASELLINEN HYVÄÄ

 

Hyvässä salaatissa on mielestäni paljon makua ja jotain pientä extraa. Tykkään kasata salaattiin vähän kaikkea. Minusta on tärkeää että maut sopivat yhteen ja energiaakin löytyy, sillä muuten kuukahdan kesken päivän. 🙂 Tässä salaatissa makua ja ruokaisuutta tuovat hyvin maustetut ja paahdetut bataatit, sekä ihanan mehevät veriappelsiinit, appelsiinikastike ja raikas dippi! 

 

kvinoasalde2.jpg

 

Kauppalista:  

  • kvinoaa
  • valmiita mustapapuja
  • salaattia
  • veriappelsiinia
  • fetaa
  • bataattia
  • limeä
  • turkkilaista jugurttia
  • mausteita: kuivattua minttua, mustapippuria, valkosipulijauhetta, yrttisuolaa, suolaa
  • hunajaa
  • oliiviöljyä

Näin valmistat herkkusalaatin.

  1. Valmista kvinoa ohjeen mukaan ja bataatit, sekä dippi ja kastike. Laita dippi jääkaappiin maustumaan. 
  2. Pilko salaatti ja sekoita se kulhossa kvinoan ja murennetun fetan kanssa.
  3. Kuori veriappelsiininpalat ja poista kalvo.
  4. Kasaa salaatti, mustapavut, veriappelsiini ja bataatti lautaselle. Lisää kastike.
  5. Lusikoi dippiä lautasen sivuun ja koristele korianterilla. 

 

Paahdetut bataattikuutiot

  • bataattia
  • yrttisuolaa
  • mustapippuria
  • valkosipulijauhetta

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori ja pilko bataatit kuutioiksi. Mausta lorauksella oliiviöljyä, rouhaisulla mustapippuria sekä valkosipulijauhella ja yrttisuolalla ja laita uuniin kunnes bataatti on pehmeää (n. 30min). 

 

Jugurtti-minttudippi. Sekoita oman maun mukaan:

  • turkkilaista jugurttia
  • kuivattua minttua
  • hunajaa
  • ripaus suolaa

 

Kirpeä salaatinkastike. Sekoita oman maun mukaan:

  • loraus oliiviöljyä
  • limen mehua
  • appelsiinin mehua
  • hunajaa

kvinoasalde3.jpg

kvinoasalde.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma