HUOMENTA PARIISI

paris166.jpg

 

Hyvää huomenta Pariisista <3 Ollaan juhlimassa mun synttäreitä Pariisissa ja kierrelty koko viikonloppu toinen toistaan kauniimpia paikkoja. Jokainen kulma ja katu on niin kuvauksellinen täällä. Macaronleivoksia oli tietysti heti haettava Laduréesta, nam. 

 

Nyt myöhäiselle aamiaiselle – ihanaa nauttia kahvia terassilla. xx

 

 

Kulttuuri Matkat

JOULUCROISSANT

Jouluun on enää pari kuukautta. Ruokakaupassakin näkyi jo kauppiaita pinoamassa joulusuklaapaketteja isoihin kasoihin, ja joulukalentereitakin myydään jo. Joten on siis kai täysin sallittua alkaa jo fiilistellä joulua – hyvää vastapainoa tälle mustalle tihkusäälle 🙂 Joulutorttu on yksi perinteisimmistä jouluherkuista, mutta ajattelin että tänä vuonna torttu voisikin olla croissantin muodossa! 

Eli saanko esitellä; mehevä, luumuinen ja kermainen joulucroissant, olkaa hyvät! Kerman voi tietysti jättää pois, maistoin ilmankin ja hyvää oli. 

 

 

joulucroisant.jpg

 

Näin valmistat 6 joulucroissanttia 

  • 1 tölkki valmista Danerolles-croissant taikinaa
  • luumuhilloa
  • 1 muna
  • purkki kermaa
  • 1tl vanilliinisokeria

 

 

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Avaa Danerolles-paketti ohjeiden mukaan. Avaa taikina ja erottele kuusi kolmiota. Levitä jokaiseen kolmioon luumuhilloa ja rullaa kiinni. Voitele pinta kananmunalla ja paista uunin keskitasolla 10-15min, kunnes pinta on saa kauniin värin. Vatkaa kerma ja mausta se vanilliinisokerilla. Kun croissantit ovat jäähtyneet, leikkaa ne halki ja täytä kermalla.    

joulucroi.jpg

joulucroissant2.jpg

 

Mukavaa perjantaita! xx    

Koti Ruoka ja juoma