Paras glögiresepti
Näin joulun alla sitä innostuu kokkailemaan ja kokeilemaan kaikkea uutta. Siksi blogi onkin painottunut paljon ruokaan viime aikoina 🙂 Olen yleensä ostanut valmista glögiä, mutta eilen itsenäisyyspäivänä halusin yllättää ystäväni (ja itseni) keittämällä glögiä itse ja valmistamalla naposteltavaa linnanjuhlien katsomoon. Glögistä tuli niin pehmeää ja hyvää, että sitä olisi pitänyt saman tien keittää kaksi kattilallista! Tätä teidän täytyy ehdottomasti kokeilla! Mausteet kattilaan, seos porisemaan hetkeksi, punaviini sekaan – ja se on vartissa valmista! Jokainen voi vielä halutessaan terästää oman lasinsa:)
Näin valmistat tämän joulun pehmeimmän glögin kuudelle:
- 2 kanelitankoa
- 8 neilikkaa
- peukalonpään kokoinen pala kuorittua, tuoretta inkivääriä
- pari isoa suikaletta pestyä appelsiininkuorta
- 3 tähtianista
- 2 dl sokeria
- 4 dl vahvaa mustaherukkamehua
- 1 pullo täyteläistä punaviiniä (ja halutessa laseihin loraus kirkasta viinaa)
Mittaa mausteet, sokeri ja mehu kattilaan. Kiehauta ja anna kiehua kunnes seos hieman sakenee (n.10 min). Ota kattila liedeltä. Lisää punaviini, sekoita ja siivilöi mausteet pois. Voit terästää glögin jo nyt jos haluat, tai lisätä vasta laseihin terästystä niille jotka sitä kaipaavat.
Lämmitä, mutta älä kiehauta uudelleen! Tarjoile :)
Glögit voi koristella vaikkapa tähtianiksilla :)
Ja kyllä se niin on, että ystävät tekevät kodin.