PARHAAT JUURESLASTUT + DIPPI

 

Monien ravintoloiden annoksissa on viime aikoina ollut juureslastuja. Lastut ovat todellista herkkua, joten valmistin niitä itse viikonlopun House of cards -maratonille 🙂 Ainoa ongelma juureslastuissa on se, että niitä ei koskaan saa tarpeeksi! Näitä syödessä unohtuu kyllä kaikki juustosuikerot ja popparit, niin hyviä ovat. Tässä toimiva ja helppo ohje kaikille jotka haluavat myös maistella kotona tehtyjä herkkulastuja! Etenkin maa-artisokkalastut yllättivät maullaan ja niistä oli helpoin tehdä siivuja. Lastut voi toki maustaa toisellakin tavalla mutta itse fanitan timjamia 🙂

 

juureslastut.jpg

 

Juureslastuihin tarvitset

  • maa-artisokkaa
  • bataattia
  • palsternakka
  • öljyä
  • kuivattua timjamia
  • suolaa

Lämmitä uuni 150-175 asteeseen. Laita uuniritilän päälle leivinpaperi. Pese juurekset huolellisesti, mutta älä kuori. Leikkaa ohuita siivuja juuresleikkurilla tai juustohöylällä ja laita siivut talouspaperiarkin sisään jotta ylimääräinen neste imeytyy paperiin. Siivut voivat olla paperin sisällä kymmenisen minuuttia. Laita kaikki lastut kulhoihin (eri juurekset vaativat eri paistoajan joten paras olisi laittaa ne erikseen uuniin, mutta itse heitin kaikki samalle pellille) ja lorauta öljyä, rouhaise suolaa ja mausta timjamilla. Sekoita juurekset kulhossa jotta kaikkiin tulee öljyä ja mausteita. Levitä siivut leivinpaperin päälle kaikki erikseen, ei päällekkäin. Paista 20-25 minuuttia, kääntäen lastut kerran puolessa välissä. Varo etteivät lastut kärähdä! Kun otat lastut uunista, älä jätä niitä lämpimän hellan päälle, jotta ne rapeutuvat kunnolla kuivuessaan. Tarjoile dipin kanssa!

 

Dippiin tarvitset:

  • 2dl turkkilaista jugurttia
  • kourallinen pilkottua korianteria
  • 1 limen mehu
  • hunajaa maun mukaan

 

juureslastut2.jpg

 

Mukavaa viikkoa! :)

 

koti ruoka-ja-juoma diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.