Raakaporkkanalaatikko jouluksi
Raakaruoalla tarkoitetaan mahdollisimman prosessoimatonta ruokaa, jota ei lämmitetä yli 45 asteen, sillä liika kuumentaminen tuhoaa ruoassa olevia tärkeitä entsyymejä, hivenaineita ja vitamiineja. Raakaravinnossa ne ravintoaineet ovat tallella – ja siksi sillä uskotaankin olevan paljon hyviä terveysvaikutuksia. Raakaruokailijan keittiössä ei hellaa tarvita, vaan ruoan valmistuksessa käytetään tehosekoitinta, mehustinta ja monitoimikonetta. Vaikka ei noudattaisikaan täysin raakaa ruokavaliota, raakaravintoa voi sekoittaa mukaan tavalliseen kotikokkaukseen. Ja miksi ei joulupöytäänkin? Tästä raakaporkkanalaatikosta ei tule ähkyyn!
- 1 kg kuorittuja porkkanoita
- 2,5 dl cashewpähkinöitä
- Reilu ruokalusikallinen hunajaa
- Ripaus suolaa
- Ripaus muskottipähkinää, inkivääriä ja kanelia
Kuori porkkanat. Jauha kokonaiset kuivat cashewpähkinät jauhoksi tehosekoittimella. Voit valmistaa porkkanat kahdella tapaa; joko mehustamalla tai hienontamalla porkkanan paloina tehokkaalla tehosekoittimella tai monitoimikoneella. Jos mehustat, yhdistä soseeksi isoon kulhoon mehu ja mehustettu porkkana. Lisää soseeseen suurin osa cashewpähkinästä, hunaja ,suola, muskottipähkinä, inkivääri ja kaneli. Laita seos vuokaan. Painele pintaan kuvioita ja koristele lopulla cashewpähkinäjauheella. Anna laatikon turvota jääkaapissa tunnin tai pari, tai kuivata muutama tunti 45 asteisessa uunissa luukku raollaan. Voit myös lämmittää laatikon ennen tarjoilua 45 asteessa.