Tämän talven hitti – Nutella laskiaispullat
Nutella laskiaispulla – jokaisen nutellafanin unelma. Nutella laskiaispulla pitää sisällään itse nutellaa ja nutellakermaa. Nutellan sijaan voit käyttää myös mansikkahilloa, sekin sopii hyvin nutellakerman kaveriksi. Voiko parempaa olla?
Pullataikina
- 200g voita
- 5dl täysmaitoa
- 2dl sokeria
- 50g hiivaa
- 2 rkl kardemummaa
- 2tl suolaa
- 1 muna
- 15 dl vehnäjauhoja
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sulata voi. Sekoita hiiva maitoon kunnes se on sulanut joukkoon. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää jauhoja desi kerrallaan ja sekoita. Käytä vain puolet jauhoista ja sekoita taikinaa kunnolla. Lisää loput jauhoista desi kerrallaan käsin vaivaten. Lisää lopussa voisula joukkoon. Säästä desi jauhoista taikinan alustukseen. Alusta kunnes taikina irtoaa reunoista. Jätä kohoamaan lämpimään paikkaan n. tunniksi. Leivo taikinasta pullia, kohota liinan alla 20 min, voitele munalla ja laita 200 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi riippuen pullien koosta. Itse tein todella isoja pullia ja pidin niitä uunissa 17 min.
Nutellatäyte
- Purkki kuohukermaa
- 2rkl nutellaa
Vispaa kerma ja sekoita siihen varovasti 2 rkl huoneenlämpöistä nutellaa. Leikkaa pullan hattu irti, voitele pulla nutellalla tai mansikkahillolla ja pursota nutellakermaa päälle.
Mitä mieltä te olette? Hillolla, mantelimassalla – vai olisiko tässä uusi lempparitäyte? :)