Terveiset Provencen alueelta: HERKULLINEN SOCCA

 

Olin lomalla Ranskassa, tarkemmin Provencen alueella. Tarkoitus oli päivittää blogia reissun päältä, mutta lopulta tulikin vain otettua täysillä rennosti ja nautiskeltua ruuasta ja lämpimistä illoista 🙂 Tuli kierrettyä Nizzan ravintoloita, nautittua kylmää roseeta Rivieran auringossa, katsottua Formuloita Monacossa ja maisteltua pastaa Italian puolella. Nizzassa ja muutenkin Provencen alueella syödään perinteisesti Soccaa, itse kutsun niitä mini-pitsoiksi. 

Socca valmistuu kikhernejauhoista, öljystä, suolasta ja vedestä – mutta päälle voi kasata mitä tahansa. Lettu on niin helppo tehdä, taikinan valmistamiseen menee ehkä minuutti! Kokeilin muutamaa eri täytettä ja ajattelin jakaa ensimmäisen version maanantain kunniaksi. Tämä versio on todella raikas ja sopii niin ruuaksi, välipalaksi tai oikein hyvin brunssillekin 🙂

 

socca1.jpg

 

SOCCA sheivatulla parsalla, kesäkurpitsalla ja mozzarellakermalla (2KPL)

 

Pohja 

  • 2,5dl kikhernejauhoja ( itse käytin Foodin luomu kikhernejauhoja)
  • 2,5dl vettä
  • 1tl oliiviöljyä (lisäksi öljyä paistamiseen)
  • iso hyppysellinen suolaa, muuten lettu jää mauttomaksi

Vispaa kaikki ainekset keskenään ja paista pannulla oliiviöljyssä rapeaksi. Paista ensimmäistä puolta 3-4 minuuttia kunnes se on kullanruskea ja sen jälkeen käännä ja paista noin minuutti. 

 

Päälle

  • pestyä ja sheivattua tankoparsaa
  • sheivattua kesäkurpitsaa
  • kuullotettua keltasipulia
  • kourallinen pilkottua, tuoretta minttua
  • 1dl kermaa
  • 1 mozzarella
  • puolikas sitruuna
  • 2tl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • rouhaisu mustapippuria

Valmista mozzarellakerma vatkaamalla ensin kerma. Pyöräytä mozzarella tehosekoittimessa muruiksi. Yhdistä kerma ja mozzarella, lisää pieni hyppysellinen suolaa ja raastettua sitruunankuorta maun mukaan. Voit myös puristaa lusikallisen sitruunamehua joukkoon jos haluat. (Yleensä en laita mozzarellakermaan suolaa, joten jos laitat niin malttia! Mozzarellakerman on tarkoitus olla hieman makeaa.)  Pilko ja kuullota puolikas sipuli. Sheivaa parsasta ja kesäkurpitsasta pitkiä paloja juustohöylällä. Valmista salaatti; laita sheivatut parsat, pilkottu minttu ja kesäkurpitsat kulhoon, jonka jälkeen yhdistä oliiviöljy, puolikkaan sitruunan mehu ja suola ja pyöräytä kaikki ainekset kulhossa. 

Asettele kuullotettua sipulia ja salaattia molempien Soccien päälle ja lusikoi lopuksi mozzarellakermaa. Koristele koko komeus raastetulla sitruunankuorella ja rouhaise päälle vähän mustapippuria. 

 

socca2.jpg

 

Omasta annoksestani unohtui kokonaan minttu, mutta ehdottomasti minttu sopii kasvisten joukkoon! :) 

 

Mahtavaa ja energistä viikkoa!! xx

 

 

Koti Ruoka ja juoma Matkat
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.