TORILLA

We love sundays

 

Kesäisin yksi lempijutuistani on kierrellä torilla. Tuoreet vihannekset, hedelmät, marjat ja kukat ovat parasta! Aamukin alkaa ihan eri tavalla, kun hörppää torikaffet vielä hieman viileässä ilmassa. 

Tänään kävelin lounasaikaan torin poikki. Ja sen sijaan, että olisin syönyt lounaan tavanomaisesti ravintolassa, päätin tsekata tarjonnan. Tuoreita retiisinippuja ja yrttejä, ihania pinkeitä ja makeita tomaatteja. Ja salaatteja, jotka näyttävät siltä kun ne olisi juuri nostettu maasta.

 

 

Poistuin torilta kassit täynnä tuoreita vihanneksia, yrttejä ja pulleita kirsikoita. Nappasin vielä mukaani pari kalatiskillä kehuttua kuhafileetä. Aina ei jaksa panostaa niin älyttömästi ruokaan, ja etenkin kuumana kesäpäivänä haluaa vain koota muutamasta helposta aineksesta maistuvan ruuan. Ei ehkä ihan gourmet ruokaa, mutta ai että miten hyvää!

 

 

 

Pilkoin kasvikset, keitin muutaman varhaisperunan tillin kera ja paistoin kuhafileet salviavoissa. Fileistä tuli hyviä ja niihin tarvitsee ainoastaan muutaman raaka-aineen.

 

  • kuhafileitä
  • voita
  • tuoretta salviaa
  • suolaa (ja pippuria jos haluat)

Laita runsaasti voita kuumalle pannulle ja lisää kourallinen salvianlehtiä mukaan. Pyörittele lehtiä hetken aikaa voissa, kunnes tuoksu alkaa olla huumaava. Nappaa lehdet pois pannulta ja nosta salviavoin sekaan kuhafileet. Paista molemmin puolin kullanruskeaksi.

 

Kastikkeen tein turkkilaiseen jogurttiin. Tuoretta tilliä pilkottuna, lusikallinen hunajaa, pieni puristus sitruunaa ja pari rouskaisua suolaa ja pippuria.

 

 

Tiedättekös sen olon, kun on syönyt jotain joka hellii mieltä ja kehoa? Semmonen fiilis mulle tuli tänään. Aurinkoista alkuviikkoa teille!

 

Kommentit

Mia K.
Voi taivas

Kommentoi