Trendiruoka: vohveli

We love sundays

 

Erilaiset vohvelit, blinit ja lättyset ovat tämän talven ruokatrendiä kuumimillaan. Suolaiset ja makeat vohvelit ovat parasta ja huipputrendikästä brunssiruokaa tai vaikkapa lounasta. Vohveliherkut ovat päässeet maailmalla gourmet-ravintoloidenkin listoille - ja täällä Turussa vohveleista on innostuttu Vähätorilla sijaitsevassa Anniskelukahvila Tiirikkalassa. 

Sieltä saa suolaista sekä makeaa vohvelia - myös suolaisen ja makean yhdistelmät ovat muodikkaita. Vohveli maistuu sellaisenaan myös aamiaispöydässä, vaikkapa tuorejuustolla sipaistuna. Muodoillakin voi leikkiä. Vohvelin voi pinota kerroksittain kuten Tiirikkalan suolaisessa taidonnäytteessä, tai sen voi pyöräyttää tötteröksi - tai koota vaikkapa mahtavaksi vohvelikakuksi.

 

 

 

Kyselin Tiirikkalan keittiömestari Pasilta parasta kikkaa kuinka onnistua vohvelin paistamisessa kotona. Tärkeintä on kuulemma perushyvä taikina. Sitä ei saa vatkata liikaa, muuten vohveleista tulee sitkeitä. Taikinaan saa jäädä muutama jauhokokkare, kyllä ne sinne kuulemma sekoittuvat mukaan.

Täytynee mennä ostamaan vohvelirauta kotiinkin! Mutta jos siis haluaa mennä nauttimaan valmiiseen pöytään, on Tiirikkalassa joka tiistai VOHVELITIISTAI :) Suosittelen lämpimästi!

Kommentoi