TURKU FOODWALK

  *Yhteistyössä Visit Turku  

Aurajoen rantoja kulkeva Turku Food Walk lupaa johdattaa minut turkulaisen ruokakulttuurin ytimeen kymmenellä ravintolalla. Aloittaa voi vaikkapa Suomen parhaimmaksi kehutusta cappuccinosta ja siirtyä jättikatkarapuihin mascarpone-parmesaanivaahdolla. Illan hämärtyessä nauttia jälkkäriä lämpölamppujen alla. Ensimmäinen Food Walk-kortti tehtiin vuonna 2012 viiden ravintolan kera ja nyt mukana on jo kymmenen ravintolaa. Food Walkia voi varioida mielensä mukaan, joten kierros on aina eri näköinen. Kukin ravintola on ehdottanut listaan oman annoksensa ja usein mukaan on valikoitunut suosikkeja, kuten Sevillan grillatut jättikatkaravut. Joissakin ravintoloissa annos on yllätys päivän mukaan. Kortti on aika kiva lahjaidea ja hyvä keino tutustua turkulaiseen ravintolakulttuuriin – kokea monta ravintolaa lyhyessä ajassa.   

Sää ulkona on mitä mainioin, joten illan Food Walk-kierros aloitetaan terasseilta. Ensimmäiseksi kohteeksi valikoituu Smör, jonka pienellä ja sympaattisella pihalla on vielä lämmintä. Long Kyröllä marinoitua kirjolohta, vuohenjuustokreemiä ja pikkelöityä kurkkua jonka kera tarjoilija suosittelee lasillista viileää spätburgunderia. Marinoitu lohi maistuu rapsakan paksoin ja kreemin kera ihanan raikkaalta ja viinivalinta ei olisi voinut olla parempi.   

foodwalk2.jpg

foodwalk.jpg

 

  On aika jatkaa matkaa kulman taakse Di Trevin terassille, jossa listalla on tapaslankku. Espanjan maut toimivat hyvänä suolaisena välipalana viinin kera ja palvelukin pelaa kiitettävästi.Aurinko alkaa jo vetäytyä kulman taakse ja sokerihammastakin kolottaa – matka jatkuu jokirantaa pitkin Pinellaan. Lämmin kesäilta on saanut rannan täyteen ihmisiä, osa nauttii piknikistä viltillä ja toiset istuvat kivetyksellä joen reunalla. Tunnelma on niin välimerellinen, että välillä jopa unohtaa olevansa omassa vanhassa kotikaupungissaan.    

foodwalk3.jpg

foodwalk4.jpg

 

  Pinellan terassilla tulee harvoin istuskeltua, mutta nyt ihmettelen miksi näin on. Terassi on mukavasti lämmitetty ja tunnelma on mukava. Vastapuolella voi nähdä Vähätorin täydet terassit, joen yllä kaartelevat lokit ja kelluvat vuokra-piknikveneet jotka houkuttelevat lähtemään joskus pienelle retkelle. Vielä jäljellä on Pinellan jälkiruoka, joka on listan mukaan “lemon tart” kaurakeksillä, sitruunamoussella, sorbetilla ja marengilla.  

foodwalk13.jpg

foodwalk12.jpg

 

Seuraavana päivänä kävin maistamassa Café Artin porkkanakakun sekä cappuccinon. Artin terassi on mielestäni yksi Turun kivoimmista paikoista lukea vaikkapa kirjaa ja nauttia kahvia.

 

foodwalk9.jpg

 

 

Hyvä että kortilla on kolme päivää käyttöaikaa, sillä seuraavalle päivälle jää vielä kokeiltavaksi Sevillan kehutut jättikatkaravut ja ehkäpä ilmojen helliessä menen maistamaan Svarte Rudolfin lämpimän kanaleivän aurajuustokastikkeella.

 

Joskus taitaakin tehdä hyvää olla ihan turistina omilla kotikulmilla – sitä näkee taas rakkaan kotikaupungin ihan eri silmin. XX

 

Kulttuuri Ruoka ja juoma Suosittelen
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.