Tuscany road trip: Hotelli- ja ravintolavinkki Sienassa

We love sundays

Yövyimme La Villa di STR -hotellissa, joka sijaitsi juuri sopivan matkan päässä kaupungista. Hotelli oli todella siisti ja kodinomainen, palvelu oli hyvää - ja puhumattakaan ilmaisista parkkipaikoista jotka olivat suoraan hotellin edessä. 

 

 

Kävelymatkan päässä hotellista oli muutamia ravintoloita, aivan mahtavalla maisemalla kaupungin kattojen yli (on muuten samat katot joita James Bond hyppi Quantum of solace leffassa). Ravintolat alkoivat vasta täyttyä auringon laskiessa vaaleanpunaisena kattojen taakse, joten istuimme iltamyöhään nauttien hyvästä ruuasta, viinistä ja uskomattoman pehmeästä ilmasta. 

 

La Pizzeria di Nonno Meden ruuat olivat suosituksen arvoisia. Alkuruuaksi Carpazzio rucolalla ja parmesaanijuustolla. Pääruuaksi valikoitui lasagnea, sienalaista piciä (pastaa) tomaattikastikkeessa ja gnoccheja tryffelikastikkeessa. Yksinkertaista, mutta niin hyvää. 

Joskus sitä vain uskaltaa heittäytyä parin päivän varoituksella exptempore reissulle. Ja löytää itsensä siemailemasta viiniä juuri niiden parhaiden tyyppien kanssa Toscanan auringon alta. Sellaisina hetkinä sitä miettii kuinka paljon onkaan vielä nähtävää ja koettavaa - eikä kaikkea tarvitse suunnitella etukäteen!

 

Kommentoi