Tuscany road trip: Pari tuntia Pisassa

We love sundays

Olen aina halunnut Toscanan auringon alle - ja tällä viikolla toive toteutui. Viinitiloja, panamahattuja, kauniita maisemia, ruokaa ja rentoa meininkiä. Oikeastaan suunnitelmat selvisivät aika extempore. Päätimme edellisviikolla lähteä tyttöporukalla johonkin, mihin lennot saisi edullisesti ja lämpö olisi taattu. Yksi meistä heitti idean lennoista Pisaan, ja parin tunnin kuluttua meillä kolmella tytöllä oli tiketit. Majapaikaksi löysimme viinitilalla sijaitsevan ikivanhan linnan ja se kuulosti tälle seikkailulle juuri tarpeeksi erikoiselta paikalta. Kova helle sai meidät kellumaan pääasiassa toscanalaisen viinitilan altaalla, mutta siellä kelluessa ja rentoutuessa tajusi, että juuri sitä kroppa kaipasikin. Road trippiin mahtui myös pari kaupunkikohdetta joista toinen oli lennon määränpää - Pisa.

Vuokrasimme Pisan lentokentältä (ilman sen kummempia varailuja etukäteen) auton ja otimme sille parhaimman vakuutuksen ongelmien varalta. Otimme autoon myös wifin, joka paljastuikin reissun edetessä aivan loistavaksi jutuksi kolmen Instagramia päivittelevän ja facebookkaavan naisen kannalta. Wifi nimittäin kulki laukussa mukana joka paikkaan. Tästä syystä ei tullut kertaakaan tilannetta, jolloin wifiä kantanut tyyppi olisi päässyt katoamaan. Päätimme vielä kuka meistä uskaltaa heittäytyä Italian hulluun liikenteeseen ja lähdimme huristelemaan kohti Pisaa ja kaltevaa tornia.

Pysäköimme auton Pisan keskustaan parkkihalliin, vaihdoimme pikaisesti hellemekot päälle ja suuntasimme kahvilaan. Neljässä tunnissa ehdimme nauttimaan ensimmäiset italialaiset kahvit ja leivät, katsastamaan tornin ja kiertelemään hetken ympäri Pisaa. Oli hauska seurata ihmisten kuvaus-sessioita tornin äärellä, luovuutta ei ainakaan puuttunut kun tornia aseteltiin kuvaan ties miten. Liki neljänkymmenen asteen helteessä tyydyin itse vain nappaamaan kuvan ja juoksemaan varjoon.

 

 

Viimeiseksi nautimme kiireettömän lounaan. Insalata capresen simppelit ainekset; maukkaat tomaatit, mozzarella, oliiviöljy ja suola maistuivat aivan tajuttoman hyviltä paahteisen auringon jälkeen.

 

 

Ruokailun jälkeen nappasimme auton mukaan ja lähdimme ajelemaan kohti seuraavaa etappia - Sienaa. 

Kommentoi