Tyhjän asunnon eleganssi - onnellisuusharjoitus 2

We love sundays

 

Tiedättehän sen fiiliksen kun on muuttamassa. Ja kantaa asunnosta viimeisetkin tavarat ulos, peruuttaa lattianpesimen kanssa ovelle. Vilkaisee viimeisen kerran asuntoa, käyden läpi kaikki siellä tapahtuneet tärkeät asiat. Sammuttaa valot ja sulkee oven. Se on kummallinen fiilis. Tietää, että ei luultavasti enää koskaan tule astumaan samaiseen asuntoon sisään. Ja kaikki mitä siellä on tapahtunut, jää sinne. Kuvittele nyt, kuinka helppoa olisi jos elämän vaikeille ja turhillekin asioille voisi tehdä saman? 

 

 

Viime viikonloppuna muutettiin kamoja Helsingin asunnosta toiseen, sammuttaessani valon ja jättäessäni avaimen ikkunalaudalle tulin haikealle mielelle. Mutta kun istuin autoon ja huristelin pitkin katua uuteen asuntoon, tunsin helpotusta. Muutto on ohi - ja samalla yksi vaihe elämässä. 

Aiemmassa onnellisuuspostauksessani kerroin, miten onnelliset ihmiset elävät onnellisuustutkimusten mukaan. Tutkimuksissa kävi ilmi, että ainakin he ovat optimistisia. He osaavat nauttia ja elää nykyhetkessä. Heillä on päämäärä jota kohti mennä ja he ovat syvästi sitoutuneita siihen. Kirjassa sanotaan myös, että erittäin onnellisilla on tapana muistaa enemmän hyviä tapahtumia kuin todellisuudessa edes tapahtui ja unohtaa suuri osa huonoista tapahtumista. Montako onnellista ja elämässään menestynyttä ihmistä tunnet, joilla on tapana märehtiä menneessä? Niinpä. Tässä harjoituksessa opetellaan lopettamaan murehtiminen ja vanhojen asioiden vatvominen muutamalla kikalla.

 

  1. ​Sano itsellesi STOP, vatvominen loppuu nyt!
  2. Lopeta vatvominen ja itsesi toisiin vertailu heti.
  3. Suuntaa huomiosi muualle; tapaa ystäviä (äläkä jatka vatvomista heidän kanssaan), lähde lenkille tai muihin harrastuksiin, kuuntele hyvää musiikkia, katso telkkaria
  4. Aloita joku uusi harrastus josta olet innoissasi.
  5. Pohdi mitä olet oppinut vaikeista ajoistasi; anteeksiantoa, rohkeutta, avomielisyyttä?

 

Vatvominen on haitallista, koska se ylläpitää negatiivista ajattelua. Jos olet ihminen, jolla on tapana vatvoa murheita ja huolia, onnellisuuden lisäämiseksi on hyödyllistä opetella suuntaamaan negatiiviset asiat positiivisempaan suuntaan :)

"If you have to force it. Leave it. Relationships. Yoga poses. Perfect pony tails. Let that shit go." 

 

Kiinnostuitko? Haluatko saada tiedon postauksistani heti? Käy tykkäämässä blogista Facebookissa :)

 

 

Kommentit

Jatta84 (Ei varmistettu)

Amen. Pätee töissä kuin yksityiselämässä. Varsinkin urheileminen auttaa!

Sunday
We love sundays

Urheileminen on ihan paras keino unohtaa kaikki ongelmat! :)

JaanaP678 (Ei varmistettu)

Tiedän juuri sen tunteen! Sen kun sulkee vanhan asunnon oven eikä enää koskaan palaa sinne. Tunne on haikea... mutta toisaalta se fillis että pääsee uuteen asuntoon, aloittamaan ns. puhtaalta pöydältä ja rakentamaan niitä uusia muistoja ja kokemuksia juuri siihen uuteen kotiin on kuitenkin kaikkein parasta! :) Tyhjän asunnon eleganssi - kuvaa mahtavasti juurikin tätä.

Sunday
We love sundays

Se on juurikin niin :)

Kommentoi