Uunissa paahdettu verigreippi

Kodissani leijuu tällä hetkellä ihanan makea tuoksu – sitrusta, kanelia ja inkivääriä. Näitä uunissa paahdettuja verigreippejä voisi tehdä ihan vain huumaavan tuoksunsa takia! Mutta makukin on yhtä huumaava. Yhtä aikaa raikas, lämmin ja mausteinen. Tällä tavoin valmistetut verigreipit sopivat vaikka aamiaiseksi, välipalaksi tai makeannälkään. 

 

PA133409.jpg

PA133410.jpg

 

Jotta tekin saisitte tämän tuoksun kotiin, tässä reseptini näille herkuille: 

 

  • 1 verigreippi
  • 1/4 dl ruokosokeria
  • ripaus kanelia
  • 1/4 tl raastetua tuoretta inkivääriä

 

Lämmitä uuni 225 asteeseen ja laita grillivastus päälle. Halkaise greipit kahtia ja tee pintaan veitsellä muutamat viillot. Itse tein kunnon viillot, jotta lusikoiminen on helpompaa. Sekoita keskenään raastettu inkivääri, ruokosokeri ja kaneli. Ripottele puolikkaiden päälle. Laita greipit vaikkapa muffinssivuokaan tai muuhun, jossa ne pysyvät pystyssä. Samalla niistä valuva nestekin pysyy poissa uunin pohjalta. Siirrä vuoka uuniin ja paahda greippejä n. 8 minuuttia, tai kunnes ne ovat pehmenneet ja sokeri on paahtunut päältä. Sitten vain lusikoimaan! :)

 

PA133417.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma diy