Välillä kannattaa hypätä pois mukavuusalueelta

We love sundays

 

Discomfort tarkoittaa suomeksi epämukavuutta, haittaa, vaivaantuneisuutta, kipua ja epämiellyttävää oloa. Epämukavuus on tunne joka voi vallata mielen kun joutuu haastavien tehtävien eteen, hallitsemattomaan tilanteeseen, outojen ihmisten keskelle tai uusiin maisemiin. Epämukavuutta koetaan useimmiten vastoin tahtoa. “Epämukavuusalueelle sukeltamista" pidetään asiana, jolla motivoidaan ihmisiä kokeilemaan jotain uutta ja jännittävää. Se kuulostaa vaaralliselta ja saa niskavillat pystyyn yhdellä jos toisella.

 

 

Kuinka usein kuuleekaan ihmisten valittelevan samoja vanhoja, tylsäksi käyneitä rutiinejansa. “Ei mulle mitään uutta kuulu, samaa vanhaa vaan” on useimmiten vastaus kysellessä kuulumisia. Mukavuusalueella köllöttellessä ei tule juurikaan yllätyksiä. Mutta jos pysyttelee aina mukavuusalueella, ei voi tietää paljonko itsestä saisikaan oikeasti irti?

Sukeltamisen ei tarvitse tarkoittaa maallisen omaisuuden myymistä ja reissaamista reppu selässä maailman ympäri - vaan se voi olla pieniä ja arkisiakin asioita. Uuden ravintolan testausta tai uuden harrastuksen kokeilemista. Tai keskustelun avaus tuntemattoman kanssa. Siksi päätin tehdä uudenvuoden lupauksen liittyen tähän aiheeseen. Haluan hypätä välillä pois sieltä omalta mukavuusalueelta, vaikka se onkin tuttua ja turvallista. Kun mietin tarkemmin niin parhaat seikkailut on tullut koettua juurikin jossain paikassa mihin on ajautunut puoli vahingossa. Ja ajatus on vähän jopa pelottanut aluksi. 

 

 

On itsestään selvää, että valitsemalla vanhan ja totutun ei voi yksinkertaisesti tapahtua mitään uutta. Toimimalla juuri niin kuin olemme aina ennenkin toimineet, tulee varmasti sama lopputulos kun aina ennenkin. On todella helppoa ajatella, että tekee muutoksia sitten kun on valmistautunut paremmin ja sitten kun on siihen valmis. Sitä täydellistä hetkeä ei vain tule koskaan - se on päätettävä itse. Ja tehtävä itse.

 

"SOMETIMES WHAT YOU`RE MOST AFRAID OF DOING IS THE VERY THING THAT WILL SET YOU FREE" 

 

Kommentoi