VERIAPPELSIINIA RICOTTAJUUSTOLLA, HUNAJALLA JA LAKRITSILLA

 

Rubiininvärisen, mehevän veriappelsiinisesongin huippu alkaa tammikuun lopussa ja kestää ainoastaan maaliskuun alkuun. Muihin appelsiinilajikkeisiin verrattuna lyhyt sesonki kannattaa hyödyntää.   

veriappelsiini.jpg

 

Suomesta saatavia lajikkeita ovat Sisilialainen Tarocco, sekä Moro. Moron maku on Taroccoa hieman kirpeämpi, ja vaikka se kuuluu tummaveriappelsiineihin, niin sen kuoressa ei välttämättä ole lainkaan tummaa pigmenttiä.Veriappelsiinit ovat maukkaita nautittuna ihan sellaisenaan ja niistä saa myös herkullista mehua. Monikäyttöistä veriappelsiinia voi hyödyntää jälkiruoissa, smoothieissa ja lukemattomissa ruoissa, sillä se antaa väriä, makua ja aromia.    

Veriappelsiinin hapokkuus sopii ihanasti pehmeän ricottajuuston kaveriksi, lorauksella hunajaa. Lakritsijauhetta voi ripotella annoksen päälle jos siitä pitää, minun mielestäni laku sopii kivasti appelsiinin kanssa 🙂 Sain lakritsijauhetta turkulaisesta Smallstore Herkkudelistä, siellä on hyvä valikoima kauniita erikoiselintarvikkeita.

  • 2 veriappelsiinia
  • 1 purkki ricottajuustoa
  • juoksevaa hunajaa
  • Lakrids lakritsijauhetta

  Kuori ja viipaloi veriappelsiinit. Lusikoi ricotta lautasille. Kuorruta annos juoksevalla hunajalla ja ripottele päälle lakritsijauhetta.       

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.