WEEKEND GETAWAY: COPENHAGEN PHOTO DIARY

We love sundays

  Vietin pidennetyn viikonlopun Kööpenhaminassa. Käytiin läpi paljon ihania sisustusliikkeitä ja tietysti muutama ravintola ja kahvila oli katsottuna valmiiksi. Oli rentouttavaa vain kierrellä kauppoja ja katsella terassilla ohikulkevia ihmisiä jäätelöineen :) En tykkää tehdä liikaa suunnitelmia reissuille ja yleensä tsekkaankin vasta paikanpäällä mitä huvittaa tehdä!    

 

 

Yksi lemppareistani Köpiksessä oli Illums Bolighus, joka on toiminut kansainvälisenä lippulaivana modernille asumiselle, designille ja huonekaluille jo pitkään. Bolighus pitää sisällään oikeastaan kaiken mitä kodissa voi tarvita. Keittiötavaraa perunankuorijasta isoihin kodinkoneisiin, kaikkea makuuhuoneeseen sekä kylpyhuoneeseen Calvin Kleinista Georg Jensen Damaskiin. Ja tietysti kaikki huonekalut ja valaisinklassikot mitä voi vain toivoa! Illums Bolighusin vierailuun kannattaa varata kunnolla aikaa jos on innostunut sisustuksesta :)

 

 

 

  Vilkkaalla Strøget-kauppakadulla oleva HAY House on myös näkemisen arvoinen, kaksikerroksinen talo on sisustajan unelma. Kodinomaiseksi sisustettu liike pitää sisällään Hayn huonekaluja, mattoja, tyynyjä ja pieniä sisustuselementtejä. Ison myymälän ohessa on pikkuinen pikamyymälä josta löytyy pieniä tuliaisia kynistä kippoihin ja klipseihin.    

 

  Shoppailun välissä pysähdyttiin aurinkoiselle terassille jäätelölle - ja nautittiin siitä miten kivaa on istua pitkästä aikaa ulkona!   

 

 Listalla oli myös pieni Grød-ravintola josta saa ainoastaan puuron aineksista koottuja annoksia. Puuroa saa aamukymmenestä viiteen, jonka jälkeen listalta saa tilata erilaisia risottoja. Puuroravintola kuulostaa ehkä hieman oudolta, mutta ravintolan listasta huomaa että puuro voi olla paljon muutakin kuin kaurapuuroa maidolla ja voisilmällä. Puuro maistuukin siltä, että se on haudutettu pitkäään ja rakkaudella suurista kaurahiutaleista. Kaurapuuroa karamellikastikkeella, omenalla sekä mantelilla tai vaniljakompotilla, rahkalla ja granolalla. Spelttipuuroa päärynällä, lakritsisokerilla, hasselpähkinöillä ja rahkalla. Gluteenitonta kaurapuura kvinoalla ja omilla valitsemilla täytteillä. Suurin yllätys oli se kuinka hyvää puuro oikeasti olikaan karamellikastikkeella - niinä aamuina kun kaipaa hieman luksusta, kannattaa tälle reseptille antaa mahdollisuus.    

 

  Kotona puuron saa toteutettua muutamalla aineksella: 

  • Pitkään haudutettua kaurapuuroa
  • kondensoitua maitoa
  • mantelia
  • vihreää omenaa 

 

Toivottavasti saadaan aurinkoiset terassikelit pian Suomeenkin! :)

 

 

Kommentoi