Helppo ja herkullinen pizzapohja kvinoasta.
Pizza! Joskus sitä on vain pakko saada. Ja etenkin kotitekoista. Pizza ei ehkä ensisijaisesti kuulu kaikkein terveellisimpien ruokalajien joukkoon, mutta siitäkin voi vääntää niin monta erilaista versiota. Eikä kaiken aina tarvitsekaan olla niin terveellistä;) Tämä versio nyt kuitenkin sattuu olemaan melkoisen guilty free. Meillä ainakin upposi pellillinen hetkessä ja herkkua oli.
Pizzan juju on pohjassa. Kvinoa on yksi lempi ainesosistani, ja tulipa siitä tällä kertaa myös varsin onnistunut pohja muuten hyvin perinteiselle jauhelihapizzalle. Pohja on myös älyttömän helppo tehdä. Pellillistä varten tarvitset vain:
2 dl kvinoaa
vettä
0,5 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 rkl oliiviöljyä
Huuhtele kvinoa ja laita veteen likoamaan hyvissä ajoin ennen pizzan valmistusta. Itse teimme pizzan illalliseksi ja kvinoa meni muhimaan aamulla. Huuhtele lionnut kvinoa vielä uudelleen ja kaada blenderiin kaikkien muiden aineiden kanssa. Surauta sekaisin ja tasaiseksi massaksi. Massasta tulee pehmeää ja se on todella helppo levittää. Jos taikina on liian tönkköä, lisää hieman vettä.
Ripottele pellille hieman oliiviöljyä ja levitä taikina sen päälle. Paista pohjaa 200 asteessa noin kymmenen minuuttia. Käännä pohja ympäri ja paista toista puolta vielä viitisen minuuttia. Tämän jälkeen ota pohja uunista ja lisää mieluilemasi täytteet. Meillä mentiin tällä kertaa jauheliha-sipuli-tomaatti-herkkusieni -yhdistelmällä. Paista vielä noin kymmenen minuuttia.
Syö!:)
-Hanne-