Vegaaninen Pad Thai.

Lisää lempparireseptejä. Tämä versio pad thaista on meillä ollut tasaisessa käytössä ja suuressa suosiossa varmaan noin vuoden päivät. Aluperäinen resepti on bongattu Deliciously Ella -blogista. Ella kuuluu muutenkin suuriin suosikkeihini ruokainspiraation saralla. Hän on kirjoittanut useampia kirjoja ja netistä löytyy reseptejä blogista ja YouTubesta. Kannattaa käydä vilkaisemassa, jos ei ole tuttu. Kaikki reseptit ovat vegaanisia ja suurin osa myös täysin gluteenittomia. Ja hyviä! 

Joskus on ihanaa laitella ruokaa rauhassa oikein pitkän kaavan mukaan, mutta yleensä arvostan melko nopeatekoisia ja yksinkertaisia (mutta herkullisia) ruokia, joita on helppo varioida ja tehdä halutessa isokin satsi kerrallaan. Tämä on juuri sellainen.

 

Tähän Pad Thai -salaattiin tarvitset:

2 isoa porkkanaa

1 iso kesäkurpitsa

1 paprika

100 g nuudeleita (itse käytin Urtekramin tattarinuudeleita, mutta mitkä tahansa varmasti sopivat)

 

Kastikkeeseen:

nippu korianteria

2 valkosipulin kynttä

1 sitruunan mehu

2 rkl maapähkinävoita

1 rkl tahinia

noin 8 rkl oliiviöljyä

tilkka vettä

mustapippuria, suolaa ja cayannepippuria maun mukaan

 

Koristeluun halutessasi: seesaminsiemeniä, cashew-pähkinöitä

 

Aloita suikaloimalla isoon kulhoon porkkanat ja kesäkurpitsa todella ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi kuorimaveitsen avulla. Pilko joukkoon paprika. Keitä nuudelit ohjeen mukaan, huuhtele kylmän veden alla ja lisää kasviksien sekaan. Sekoittele hieman, että kaikki ainekset ovat tasaisesti sikinsokin.

2017-02-23 15.01.42.jpg2017-02-23 11.44.10-2.jpg

 

Kaikki kastikkeeseen tarvittavat ainekset voi heittää suoraan sellaisenaan blenderiin ja surauttaa sekaisin. Jos kastikkeesta tulee tönkköä, lisää hieman vettä ohentamaan sitä. Kaada kastike muiden ainesten joukkoon ja sekoittele hyvin.

2017-02-23 15.02.38.jpg

2017-02-23 14.26.30.jpg

Ja siinäpä se. Jälleen kerran superhelppoa. Salaatin päälle voi halutessaan heittää vielä seesaminsiemeniä ja esimerkiksi cashew-pähkinöitä. Sopivat älyttömän hyvin.

Ollaan usein syöty tätä ihan tällaisenaan, mutta myös katkaravut tai tofu sopii mainiosti lisukkeeksi. Joskus olen heittänyt avokadoa joukkoon ja ei se sitä ainakaan huonontanut :)

Hyviä herkkuhetkiä!

-Hanne-

hyvinvointi terveys liikunta ruoka-ja-juoma