Maailman herkuin banaanileipä.
Jos enemmän aikaa vain liikenisi, olisi leipominen ehdottomasti asia, johon haluaisin panostaa enemmän. Meillä leivotaan ja kokataan pääsääntöisesti gluteenitonta ruokaa ja herkkuja keliakiani takia. Yksi suosikkiresepteistä on muistaakseni Vilma P:n ihanasta blogista joskus bongattu, ja sitä tulee aina säännöllisen epäsäännöllisesti tehtyä. Ja joka kerta lopputulos on hieman erilainen kuin aikaisemmin. Aina on kuitenkin tullut herkkua. Ja viimeisin tuotos oli ehkä koostumukseltaan paras koskaan. Saanen siis esitellä: maidoton ja gluteeniton banaanileipä.
Mitä tarvitset?
3 banaania (mitä kypsempiä sen parempi)
3 kananmunaa
0,5 dl sulaa kookosöljyä
0,5 dl hunajaa
2 tl leivinjauhetta
1 dl kookos-/mantelimaitoa
2,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2,5 dl mantelijauhoa
Vaniljajauhetta
Kanelia
Kardemummaa
Suolaa
Mitä tehdä?
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Laita kaikki ainekset kaurahiutaleita ja mantelijauhoja lukuunottamatta blenderiin ja surauta sekaisin. Mausteita voit laittaa ihan oman maun mukaan. Itse rakastan kanelia ja kardemummaa ja molempia laitan yleensä noin kaksi teelusikallista. Kun massa on tasaista, sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja jauhot. Olen myös kaurahiutaleita sekoittanut hetken benderissä saadakseni tasaisemman taikinan. Mantelijauhot sitten ihan vain lusikalla sekoitellut joukkoon.
Kaada taikina voideltuun leipävuokaan. Olen käyttänyt myös voiteluun kookosöljyä. Päälle voi halutessa koristeeksi murennella vaikka erilaisia pähkinöitä (minulla pekaaneja). Sitten vain kakku uuniin noin 40 minuutiksi. Paistoaika voi olla hieman pidempikin. Leivän tulisi olla päältä kauniin ruskea. Yritä malttaa antaa jäähtyä hetki ennen vuoasta irroittamista. Nauti!
Olen yleensä leikellyt leivän valmiiksi siivuiksi ja pakastanut osan. Lopun olen säilyttänyt jääkaapissa, jossa se on selvinnyt hyvin useita päiviä.
Kokeilkaa ihmeessä! Superhelppoa, nopeaa ja niin hyvää:)
-Hanne-