Maailman helpoin keitto

Syys- ja talvikaudella lämpimät ruoat ovat in! Töiden lomassa täytyy ehtiä syödäkin jotain, ja mikäs sen parempaa kuin ruoka, joka valmistuu lähes itsestään. Kutsuisinkin tätä ehkä maailman helppotekoisimmaksi keitoksi!
Ainekset kattilaan kiehumaan mausteineen, ja parinkymmenen minuutin päästä ruoka on valmis. Tähän käytin peruna-keittojuures-pakastepussin, tummaa soijarouhetta, kasvisfondin ja erilaisia mausteita. Lempimausteitani ovat mm. kurkuma, valkosipuli ja savupaprika.
Maustamisen idea on ”mieluummin liian vähän kuin liikaa”. Vaikka käytän lukuisia mausteita, lisään niitä vain pienen hyppysellisen, jolloin ruoan maku saa syvyyttä, joka on minulle tärkeää. Maku ei myöskään saa olla liian terävä, vaan sen tulee olla sopivan ”pyöreä”.
Ruoanlaitossa harvemmin käytän valmiita reseptejä, luovuuden käyttäminen varsinkin maustamisessa on sekä hauskaa että palkitsevaa. Voisikin sanoa, että kädentaitojen lisäksi myös ruoanlaitto- ja leipomustaidot ovat periytyneet äideiltä tyttärille.
Kun perusasiat ovat hallussa, voi ennakkoluulottomasti kokeilla hyvinkin erilaisten makujen (raaka-aineiden) liittoja. Yritysten ja erehdystenkin kautta syntyvät uudet innovaatiot. Tai sitten voi pysytellä tutussa ja turvallisessa, sekin on ok.