Raakaruoalla morsian hehkeäksi?
Täällä Lilynkin puolella on ollut puhetta raakaruokailun positiivisista vaikutuksista. Etenkin Hannamarin ja Mimi Kirkin esimerkit saavat myös tämän morsmaikun himoitsemaan parempaa vointia. Itsekin kovin mielelläni lähtisin siihen porukkaan, mutta mutta…
(Muun muassa Mooren Demi vetää ruokansa raakana, ja onhan se ihan hyvännäkönen ja hehkeä daami…)
Otetaan nyt esimerkiksi tähän tulevan avioparin lauantai-aamun aamupala. Sulho vetää munia ja pekonia, meikäläisellä nokan edessä kökötti vihersmoothie, jossa oli muun muassa avokadoa, kiiviä ja tietysti sitä lehtivihreää. Makeutuksena hunajaa jamitäniitänytoli. En muista reseptiä, mutta se_oli_pahaa.
Lopulta sitten vain röyhkeästi otin ja ryöväsin itselleni sulhon jämät – ja kyllä hymyilytti (mutta olipas myös aika tisvainen olo).
Kertokaahan raakaruokailijat kokemuksianne ja ehdottakaa reseptejä? Syön kyllä paljon hedelmiä, kasviksia ja vihanneksia, mutta onko tuollainen puolittainen ja silloin tällöin tapahtuva raakaruokailu tehokasta laisinkaan, jos viivan toiselta puolelta löytyy pihvejä ja sensemmoista.
Raakaruokaan täyspäiväisesti siirtyminen tuntuu niin kovin vaivalloiselta. Salaattien tekeminen on tietysti helppoa kuin mikä, samaten hedelmien ja muiden vehreiden syönti sellaisenaan – mutta että idättäisin tai kuivattaisin itse ruokaa? On täällä muutakin tekemistä, ainakin joskus. <3 Lisäksi joutuisimme kokkaamaan sulhon kanssa eri ruokia, koska hän haluaa makaronilaatikkoa ja nakkisoppaa – ei mitään spiruliinassa uitettua porkkanaa.
Onko täällä samanlaisia kokemuksia, vai onko raakaruokaan siirtyminen käynyt kaikilta kuin kissalta sohvalle kusasu – helposti ja huomaamatta?
<3 Choco