Vegaania tonnikala salaattia

20150527_171728.jpg

Mun yksi kestosuosikki on tämä tonnikala salaatti. Käytän sitä yleensä leivän välissä. Kuvassa rucola saldea, kotikutoista leipää ja sitä em.vegaania tonnikala mössöä. 🙂

Vegaani tonnikala salaatti

kaksi pientä sipulia

250g kik herneitä

puolikas sitruunan mehu

majoneesia

sinappi kurkkusalaattia

suolaa ja pippuria

sauvasekottimella kikherneet sitruunamehun kanssa sekaisin. Ei ihan sileeksi että jää tekstuuria. Sitten kaikki muu sekaan ja sekaisin. Mausta maistellen. Ja mätä naamaan!

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma diy

Vegaania maggaraa

Lähdin etsimään erilaisia makkaraohjeita kokeiltuani ensin seitania monessa eri yhteydessä. Halusin kokeilla jotain mausteista makkaraa, lähinnä pitsaperjantaita (kyllä, syön joka perjantai pitsaa, so what?:D) ajatellen pitsan päälle. Tämmönen siitä sitten tuli:

makkara_480x640.jpg

Vegaani Pepperoni makkara

1 1/2 kuppia gluteenijauhoa

1/2 kuppia ravintohiivaa

1tl paprikajauhetta

1tl sipulijauhetta

1tl valkosipulijauhetta

1tl cayennepippuria

hyppysellinen suolaa

3/4 kuppia vettä

1tl sinappia

1tl soijakastiketta

1tl tomaattipureeta

Sekoita ensin kuivat ainekset ja märät ainekset erikseen, sitten yhdistä sörsselit ja vaivaa kunnes saat siihen sitkoa ja muotoile sitten pötköksi. Kääri huolellisesti folioon. Laita uuni 200c ja pötkö vesihauteessa uuniin. Annetaan kypsyä tunti, käännä puolivälissä. Makkara paranee kun se saa tiivistyä, eli kun otat uunista, anna sen levätä ainakin vuorokauden yli. Itse tein vielä niin, että seuraavana päivänä avasin paketin, hölväsin pötkön marinointisoossilla ja pistin vielä päiväksi muhimaan. mmm.mm.

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma diy