Suolaista vegaanin kahvipöytään

Halusin tehdä jotain nopeaa, helppoa ja hyvänmakuista kahvipöytään. Ei sitä iänikuista pullaa vaan jotain muuta. Päädyin surffaamaan nettiin ja törmäsin tähän reseptiin. Ilokseni tajusin sen olevan jo orkkiksena vegaani ja täytteiden kanssa on vaan taivas rajana.  Pidemmittä lätinöittä: Focaccia.

 

Tämä resepti on suoraan kotikokki.net sivustolta, päälle olen vain itse laittanut Cheezlyn mozzarellaa, kirsikkatomaatteja, oliiveja ja sipulia. 

3,5dl lämmintä vettä

0,5dl oliiviöljyä

yksi pussi hiivaa

2tl suolaa

1tl sokeria

7dl vehnäjauhoja

 

Valmista taikina, laita taikina elmukelmuun ja töki siihen reikiä reilusti. Anna kohota 20min. Öljyä uunipelti.

Taputtele taikina pellille, tee siihen sormilla kuoppia sinne sun tänne. Täyttele mieluisilla herkuilla (olisi muuten ollut kova veto laittaa vielä basilikaa taikinaan)

Jälleen reikänen kelmu koko komeuden päälle noin vartiksi.

Uuni 190c n.25min.

Kun plätty tulee uunista, lirutin pintaan vielä oliiviöljyä kauttaaltaan. Ol muuten hyvvee.

11139502_10153325277328812_1629721481_n.jpg

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma

Juusto. Can’t live without it but just can’t live with out it.

Rakastan hukuttaa ruokani surutta juustoon, tämä asia ei ole muuttunut luovuttuani eläinperäisistä tuotteista. Olen kokeillut useanlaisia reseptejä, pitääkin muistaa jakaa vielä jossain toisessa postauksessa tekemäni mozzarella..nämä kaksi reseptiä ovat jatkuvassa käytössä niin hyvän makunsa kuin helppoutensa vuoksi. Ohessa siis kaksi käytetyintä reseptiäni kun teen itse juustoa, kuvassa esiintyy viime viikolla tehty Mac n Cheese ja Battered Onions and Mushrooms. 🙂

 

macncheese_0.jpg

Elikkäs ensimmäisenä kuvan makaroonilooran juustoresepti. Tämä sopii mainiosti muuhunkin ruokaan, tulee todella melkein cheddar-mainen maku, täyteläinen juuston maku.

Mitat ovat jenkkiläisittäin, mutta minun ruuanlaitossa muutenkaan harvemmin mittailen kovin tarkasti aineksiani.

JUUSTOKASTIKE

1 1/2 kuppia cashew pähkinöitä (raakana)

3 tl sitruunan mehua

3/4 kuppia vettä

1 1/2 tl suolaa

1/4 kuppi ravintohiivaa (eli oluthiiva)

1/2tl chili jauhetta

1tl valkosipulijauhetta

1tl cajun mausteseosta

töräys sinappia

Kaikki blenderiin ja suristellaan kunnes silkkisen sileää. Itse käytin tässä makaroonien kanssa puljatessa niiden keitinlientä vetenä. Ravintohiivaa laitoin ”maun mukkaan” elikkäs mitä vahvemman juustoisuuden tahtoo, niin sitä voi säädellä itse.

Toinen juustoreseptini on testattu kera nachojen ja myös pitsan päällä ja toimii kuin nappi ohtaan. Hyvää, oi niin hyvää.

NACHO CHEESE SAUCE

2 kuppia keitettyjä pottuja

1 kuppi keitettyjä porkkanoita

1/2 kuppia keitinvettä

1/3 kuppia oliiviöljyä

2tl suolaa

1rkl sitruunan mehua

1/2 kuppia ravintohiivaa

1/4tl valkosipulijauhetta

1/4tl sipulijauhetta

Eli keitetään kasvikset, otetaan lientä talteen, kaikki viskotaan blenderiin ja jälleen sileäksi koko potti. Nachojen kanssa tein niin, että ladoin nachot isolle tarjoilulautaselle, siihen vuoroin soijarouhe”jauhelihaa”, guacamolea ja juustokastiketta ja perään jalapeno viipaleita. Nams.

Helppoa ja hyvää. Nyt Omnivore ihmisille varoituksen sana, että itsellä juustokastikkeessa toki haetaan juustomaisuutta, mutta juuston jäljittelemistä tärkeämpää on hyvä maku, eli en osaa sanoa kuinka soossit uppoaisivat hc eläinperäisen juuston nassuttelijaan. 🙂 

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma diy