Suolaista vegaanin kahvipöytään
Halusin tehdä jotain nopeaa, helppoa ja hyvänmakuista kahvipöytään. Ei sitä iänikuista pullaa vaan jotain muuta. Päädyin surffaamaan nettiin ja törmäsin tähän reseptiin. Ilokseni tajusin sen olevan jo orkkiksena vegaani ja täytteiden kanssa on vaan taivas rajana. Pidemmittä lätinöittä: Focaccia.
Tämä resepti on suoraan kotikokki.net sivustolta, päälle olen vain itse laittanut Cheezlyn mozzarellaa, kirsikkatomaatteja, oliiveja ja sipulia.
3,5dl lämmintä vettä
0,5dl oliiviöljyä
yksi pussi hiivaa
2tl suolaa
1tl sokeria
7dl vehnäjauhoja
Valmista taikina, laita taikina elmukelmuun ja töki siihen reikiä reilusti. Anna kohota 20min. Öljyä uunipelti.
Taputtele taikina pellille, tee siihen sormilla kuoppia sinne sun tänne. Täyttele mieluisilla herkuilla (olisi muuten ollut kova veto laittaa vielä basilikaa taikinaan)
Jälleen reikänen kelmu koko komeuden päälle noin vartiksi.
Uuni 190c n.25min.
Kun plätty tulee uunista, lirutin pintaan vielä oliiviöljyä kauttaaltaan. Ol muuten hyvvee.