Ladataan...

pitkähihainen Diana Orving/ Weekday, t-paita Fashion Union/ Asos, hame Monki, kaulakoru Islannista, rannekoru Lollipop Factory/ Budapest, hopeasormus (pikkurillissä) second hand/ Lontoosta, kirjekuorilaukku second hand, korkkarit Vagabond

 

Viime viikonloppuna vietettiin rakkaan isäni kuuskymppisiä. Tunnelma merellisellä juhlapaikalla oli huikea: hyvää ruokaa, juomaa ja viihdettä riitti myöhään yöhön ja varsinkin tanssikengät pääsivät kulutettavaksi!

<3

 

Ladataan...

Budapest osoittautui myös mukavaksi shoppailukaupungiksi ja haluan esitellä muutamia putiikkihelmiä, joihin törmäsin matkallani. Tutustuimme laajasti kaupunkiin ja voin suositella shoppailunäkökulmastakin skippaamaan kokonaan turisteille suunnitellun Vaci Utcan kävelykadun, josta löytyvät samat ketjuliikkeet kuin meiltä Suomesta ja keskittymään enemmän esimerkiksi juutalaiskortteleiden persoonallisempaan kauppavalikoimaan. 

Suuren synagogan pohjoispuolelle levittyvissä juutalaiskortteleissa on hyvä boogie. Kiinnostavaa kahvilaa, ravintolaa ja baaria on toisen perään. Ekomuoti on alueella hyvin edustettuna: second hand/vintageputiikkeja on useampia, mutta myös kiinnostavia sisustuskauppoja löytyy. Kaikki nämä pääasiassa isomman kadun, Kiraly Utcan, varrella tai sen sivukaduilla.

 

RETROCK

Anker Köz 2-4 (Kiralyn Utcan sivukatu)

Retrock on ekomuodin aarreaitta: isosta myymälästä löytyy paikallisten suunnittelijoiden kierrätetyistä materiaaleista tehtyjä vaatteita sekä suuri valikoima vintage-vaatteita. Täydellinen kombo kiinnostavaa uutta designia ja vintage-aarteita.

LUDOVIKA

Rumbach Sebestyen Utca 15 (Kiraly Utcan sivukatu)

Ludovika on pieni ja suloinen vintageputiikki, jota pitää paikallinen pariskunta. Second hand-vaatteiden ja -asusteiden lisäksi heillä on laaja valikoima oman merkin kierrätyskankaista tehtyjä vaatteita, jotka sopivat modernimpaankin makuun. 

GOA HOME

Kiraly Utca 19

Goa Home on todellinen intialainen basaari täynnä kivoja astioita, koriste-esineitä ja huonekaluja. Myymälä on melko iso ja sen joka nurkassa on houkuttelevan runsas somistus, jota tekee mieli mennä tutkimaan lähempää. Kaupan yhteydessä toimii myös viihtyisä kahvila.

LOLLIPOP FACTORY

Magyar Utca 18

Lollipop factory on hieno paikallisten suunnittelijoiden tuotteita myyvä pikku putiikki täynnä kohtuuhintaista designia. Rakastuin itse totaalisesti kaupan runsaaseen valikoimaan ja päädyin ostamaan ison läjän mageita ranne- ja kaulakoruja. Tämä on loistava paikka hankkiutua eroon viimeisistä forinteista, koska pienessä liikkeessä käy vain käteinen.

 

Lollipop factoryn kadulla, Magyar Utcalla, on myös muita kiinnostavia pikku puoteja, joista löytyy lisää pienten merkkien vaatteita, asusteita ja sisustustavaraa. Magyar katu sijaitsee lähellä Vaci Utcan kävelykatua kauniin pienen puiston vieressä. Tämä on shoppailun kannalta kiinnostavinta aluetta juutalaiskorttelien jälkeen!

 

Pages