Kehityskeskustelu itseni kanssa: Sinkkuvuosi 2017

Blogini vietti yksivuotissynttäreitään pari päivää sitten, wuhuu! Näin uuden vuoden kynnyksellä lienee oikea aika katsoa taaksepäin ja käydä vakava kehityskeskustelu omatuntoni kanssa kuluneesta sinkkuvuodesta.

Omatunto: Istu alas, ole hyvä. Mä oon ottanut tän kehityskeskustelun pohjaksi tälläisen firmoissa käytetyn lomakkeen. Sovelletaan tätä sun tilanteeseen.

Tehtävä: Kerro omin sanoin mikä sun tehtävä on? Siis tämä, jota tässä arvioidaan.

Sinkku-Maikki: No sinkkuilu, deittailu ja poikaystävän etsiminen.

Omatunto: Seuraava kohta on Tavoitteet: Millaisia tavoitteita sulla oli tässä tehtävässä arvioitavalle vuodelle ja asteikoilla yhdestä kymmeneen miten olet niissä onnistunut?

Sinkku-Maikki: Mun tavoitteena oli käydä aiempaa enemmän deiteillä ja päästä ulos omasta mukavuuskuplasta. Mahdolliselta parisuhteelta toivoin kumppania, jonka kanssa voisin keskustella avoimesti käytännössä kaikesta. Muuten oon ihan kivasti päässyt tavoitteisiini, joten on mennyt ihan 5/5 mutta kumppanin kohdalla tavoitteet muuttuivat vuoden mittaan. Että sitä on vaikeaa arvioida. Etenkään kun mulla ei ole parisuhdetta.

Omatunto: Miten tavoitteesi sitten muuttuivat? Tämän kuvitteellisen kumppanin osalta siis?

Sinkku-Maikki: No mä olen oleillut jonkin aikaa tänä vuonna vähän seurustelusuhteiden tyyppisissä jutuissa ja huomannut etten haluakaan keskustella kaikesta. Olen kyllä muuten tyytyväinen, koska huomasin että kykenen sellaiseen oleiluun ja selviän hengissä jutun alkamisesta ja loppumisesta.

Omatunto: Miten olet sitten toiminut kun oletkin päättänyt olla keskustelematta asioista jotka mieltäsi ovat askarruttaneet?

Sinkku-Maikki: No yleensä olen onnistunut hoitamaan asiani niin, ettei monista asioista keskusteleminen olekaan ollut enää ajankohtaista. Olen siis onnistunut tuhoamaan suhteet ilman että on tarvinnut puhua. Tai sitten olen vain jättänyt keskustelematta epämiellyttävistä asioista, kuten luonnollisista mutta kiusallisista ohi menevistä naisten elämään kuuluvista vaivoista. Silloin olen esimerkiksi lopettanut yhteydenpidon ja lähtenyt kuukaudeksi Australiaan mitään sanomatta.

Omatunto: Ymmärrän. Kun on nuori eikä ole tuntenut toista kovin kauaa ei ole mukava avata gynekologisia salaisuuksiaan. Mutta epäilen ettei tuollainen malli ole kovinkaan toimiva.

Sinkku-Maikki: Niin, ollaan vasta vähän yli kolmekymmentä ja tunnettu vain jotain 12 vuotta... Mutta kyllä se toimi. Kun välttelin vielä Suomeen paluun jälkeen kolmisen viikkoa tätä henkilöä niin eipä tarvinnut näistä asioista jutella.

Omatunto: Ja missä tämä mainitsemasi henkilö on nyt?

Sinkku-Maikki: Vaikea sanoa. Tuli uusia, erilaisia asioita ja meni herne nenään. Ei ole lomaa eikä varaa lentolippuihin niin täytyy vain vältellä häntä täällä Tampereella.

Omatunto: Selvä. Mennäänpä sitten seuraavaan kohtaan. Se on taloudellisuus. Tiedän että olet aina persaukinen, joten keskustellaan henkisestä pääomasta. Lomautuksiahan tänä vuonna on tarvittu, eikö?

Sinkku-Maikki: Juu, Viinimuijan jouduin laittamaan lomille viime vuoden marraskuussa ja lomautus päättyi toukokuussa. Aina kyllä aina tiedä miksi.

Omatunto: Mitä tarkoitat?

Sinkku-Maikki: Hän on tässä organisaatiossa sellainen toisinaan paljonkin aikaan saava tyyppi mutta kun katsotaan tulot ja menot, niin miinukselle kyllä jäädään ja pahasti. Saattaa olla uudet yt-neuvottelut edessä.

Omatunto: Hyvä ja seuraavaksi voimme jatkaa kalustoon ja hankintoihin. Tällä viitataan sinun tapauksessa psyykkiseen ja fyysiseen toimintakykyysi sekä hankintoihin jotka voidaan katsoa eduksesi sinkkuilussa.

Sinkku-Maikki: Kehosta olen pitänyt huolta. Olen tämän vuoden dieeteillä lihonnut vain 5-10 kiloa. Hankintoja olen tehnyt vaatteiden muodossa. Olen ostanut vaatteita, jotka sopivat kun olen vähän laihtunut ja sen lisäksi myös muotoilevia alushameita ja -housuja, joilla voisin salata lihomiseni. Osa niistä on humpuukia, koska ainakin yhdet Bridget Jones- tyyliset ihonväriset pöksyt vain korostivat kuvitteellista six packiani (väärällä tavalla). Psyykkinen toimintakyky on kohtalainen etenkin viinimuija vapaapäivinä.

Omatunto: Olet siis kasvattanut massaasi dieeteillä. Oliko tämä tavoitteesi?

Sinku-Maikki: Nyt v*ttu ihan oikeesti! Näytänkö mä joltain Bull Mentulalta?!!

Omatunto: Seuraava kohta käsittelee sitoutuneisuutta. Verrattuna noudattamiisi ruokavalioihin, kuinka sitoutunut olet esimerkiksi deittailuun?

Sinkku-Maikki: Noh, tietynlaisia motivaatio-ongelmia on kieltämättä ollut tälläkin saralla. Olen deittailut aika paljon mutta melko ailahtelevaisesti.

Omatunto: Aivan, näitä sairauspoissaoloja treffeiltä on aika paljon. Ja viimeksi vetosit joulukiireisiin. Koetko hyvinvointisi ja jaksamisesi riittäväksi jatkon kannalta?

Sinkku-Maikki: No ne flunssat sun muut on olleet kusetusta ja ne kiireet liittyivät siihen kun halusinkin tavata yhden toisen Tinder-parini.

Omatunto: Lopuksi voitaisiin ottaa tavoitteeksi itsensä kehittäminen ja tulevaisuus. Millaisena kumppanina näet itsesi nyt ja tulevaisuudessa?

Sinkku-Maikki: Aikas hyvänä. Luotettavana, avoimena ja ennen kaikkea rehellisenä.

Omatunto: Niin siis tulevaisuudessa?

Sinkku-Maikki: En minä mikään ennustaja ole. Kaikki nuo adjektiivit pätevät minuun jo nyt.

*Omatunto lähtee kaljalle viinimuijan kanssa jättäen itseensä tyytyväisen Maikin nauttimaan omasta seurastaan kotiin. Yksin. Ilman miestä. Tätä menoa vielä hyvin pitkään*

LUITKO JO: http://www.lily.fi/blogit/why-be-single-ja-muita-kysymyksia-joihin-en-osaa-vastata/havaintoja-tipattomasta-viinimuijan

http://www.lily.fi/blogit/why-be-single-ja-muita-kysymyksia-joihin-en-osaa-vastata/tyytyvainen-ei-koskaan

http://www.lily.fi/blogit/why-be-single-ja-muita-kysymyksia-joihin-en-osaa-vastata/least-i-didnt-even-try-liian-laiska

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.