Tinderissa naisia hämmentää part one

En tiedä mitä minusta kertoo se, että haluan aloittaa sinkkublogini käsittelemällä Tinderia, tuota jokaisen suomalaisen seuranhakijan luottosovellusta. Rehellisesti voin todeta, etten koe olevani suurkuluttaja, mutta toki Tinderia välillä aikani kuluksi pläräilen. Tai siis olen plärännyt sitä 622 osuman eli Tinder-parin verran. (En tiedä viekö saavutettu parimääräni uskottavuuden tuolta ”en ole Tinderin suurkuluttuja”-väitteeltä.)

Mitä ihminen sitten hyötyy siitä, että hänellä on 622 tinder-paria? Ei oikeastaan yhtään mitään. Yleensä keskustelut (joita en juuri koskaan itse aloita) tyrehtyvät nopeasti ja Tinder-treffeillekin päädyn ani harvoin. Kuitenkin, jopa vitosen lyhyellä matikalla pystyn toteamaan, että jos edes prosentti Tinder-matcheistani olisi varteen otettavia, on minulla tällä hetkellä 6,2 potentiaalista aviomiesehdokasta vain viestin päässä tapaamisesta. Tekosyitä keksimättä olen siis vain totaalisen saamaton minkään deittailuun liittyvän suhteen.

Tiedän että Tinderista on mahdollista löytää kunnollisia, puhtain sydämin liikkeellä olevia sitoutumiskykyisiä herrasmiehiä, toisin sanoen juuri sellaisia kumppaneita joita omalla käsittämättömän passiivisella tavallani etsin. Pelkään kuitenkin, että suurimmalle osalle heistä olen painanut raksia, ja näin torjunut mahdollisen tinder-parin muodostumisen. Muun muassa seuraavat piirteet profiilissa saattavat saada minut hylkäämään miehen: hän on liian kalju (huom.vaikka mies olisi täysin kalju, ei hän välttämättä ole liian), hänellä on rumat aurinkolasit, hän näyttää ikäistään nuoremmalta, hän näyttää ikäistään vanhemmalta (minulla ikähaarukka on haussa yleensä 22-45, joten kaikki ikäluokat kyllä kelpaavat, kunhan ulkonäkö täsmää syntymävuoden kanssa), hänellä on joko insinöörimäiset kengät tai ikämiessandaalit, hän ei kerro itsestään profiilissaan mitään tai hän on tuhlannut kaikki käytettävissä olevat 500 merkkiä itsestään kertomiseen (en halua tuhlata elämästäni 15 sekuntia lukemalla jonkun random-miehen harrastuksista, koska minulla on liian kiire pysytellä sinkkuna).

Oma tinder-käyttäytymiseni ei siis ole millään tavalla loogista tai järkevää. Tästä huolimatta sieltä löytyy lukuisia miestyyppejä, jotka jaksavat kerta toisensa jälkeen yllättää ja hämmentää minua. Keskustelut naispuolisten ystävieni kanssa todistavat, etten ole tämänkään asian kanssa yksin.

Olen listannut epämääräisessä järjestyksessä asioita, jotka meitä naisia Tinderissa hämmentävät. Koska niitä on paljon, jaan ne muutamaan postaukseen. Tässä ensimmäiset:

1. MIEHET, JOTKA LAITTAISIVAT BEYONCELLEKIN RUKSIT (koska se on vain 169 cm pitkä eikä osaa kokata)

Suora lainaus hieman alle kolmekymppisen miehen profiilista: ”Olethan iloinen, avoin, rehellinen. Kaunis, urheilullinen ja vapaa :) Ruuanlaitto ja pituus ISO +”. Jaa noita kaikkia? Aina ja yhtä aikaa? Ei. En ole. Nope. Nein. Njet. Nainen joka täyttää kaikki edellä mainitut kriteerit JA on yhtä kriittinen kuin kyseinen herrasmies voi mielestäni vähintään vaatia että tuleva kumppani osaa lentää (mieluummin omin siivin, mutta pilotitkin huomioidaan). Uskon vakaasti, ettei tällä jätkällä ole kuuttasataa tinder-paria, koska hänelle tuskin riittää sydämen painamiseen se, että kuvissa esiintyy samanrotuinen koira kuin hänen vanhemmillaan.

2. MIEHET JOTKA ETSIVÄT ”ITSESTÄÄN HUOLTA PITÄVÄÄ" NAISTA 

Mitä se edes tarkoittaa? Käyn suihkussa joka toinen päivä ja ruokailen säännöllisesti (todellisuudessa useamminkin kuin tarve olisi). Pidänkö siis itsestäni huolta? Ystävätärtäni lainatakseni: ”Onko se niin harvinaista, että sitä pitää erikseen toivoa?”.

Onko siis olemassa paljon naisia jotka eivät peseydy säännöllisesti tai jotka lähtevät marraskuussa ulos pelkissä sloggeissa, koska eivät vain viitsi pitää itsestään huolta? MIEHET, OLKAA SELKEÄMPIÄ!

Ymmärrän toki, että monet toivovat naisen pitävän itsestään huolta myös liikuntaharrastuksen parissa. Mutta jos pitäisi valita, kumpi on parempi; tällainen hygieeninen pullataikina vai rasvalettinen alituiseen pahalta haiseva jumppakana?

3. MIEHET JOIDEN PROFIILISSA ON LAPSIKUVIA

Miehet, valitkaa kuvausrekvisiitaksi mieluummin söpö kissanpentu kuin vauva. Naiset ymmärtävät myös s-a-n-a-l-l-i-s-t-a viestintää.

On hienoa, kun kerrotte olevanne viikonloppu-isiä, lapsirakkaita, vauvakuumeisia jne, mutta tehkää se ilman että loukkaatte jälkikasvunne tai kenenkään muun taaperon yksityisyyden suojaa! Kenties juuri nämä ”kuvan lapset eivät ole omia”-tyypit hämmentävät kaikista eniten.

Tai oikeastaan eniten minua hämmensi, kun törmäsin Tinderissa profiilikuvaan, jossa seuraa etsivä mies poseeraa korva viimeisillään raskaana olevan naisen vatsalla. En varmasti ikinä tule ymmärtämään mitä hän kuvalla halusi sanoa. Kenties: ”haluan lapsia” tai ”olen luopio joka hylkäsi raskaana olevan vaimonsa”. Viesti saattoi toki myös olla: ”haluatko olla se nainen joka vie tältä masuasukilta iskän?” tai ”olen kätilö”, mene ja tiedä.

4. MIEHET JOIDEN TARJOUKSESTA ”ET VOI KIELTÄYTYÄ”

Tiedättehän tytöt sen märän päiväunen, jossa olette tunnekylmässä seksisuhteessa varatun sovinistin kanssa? En minäkään.

Tämä pitäisi kertoa muiden limanuljaskoiden ohella myös Pertille (nimi ei muutettu), joka kuvattomassa Tinder-profiilissaan kertoilee seuraavaa: ”Varattu, perheellinen ja vielä aviossa oleva, muijaansa kyllästynyt miesten mies etsii panoseuraa sillontällön. Ei ylipainoisille. Viihdythän seksiasuissa ja sulla on paikka??”.

Oi Pertti, taidan olla rakastanut! Toivottavasti et ole jo hukkunut yhteydenottoihin, koska minulla menee vielä pari kuukautta ennen kuin olen varmasti karistanut kaikki ylipainon rippeenikin. Omistusasunto minulta jo löytyy ja lupaan odottaa sinua siellä läpinäkyvässä sadetakissa ja kumisaappaissa <3 (kyllä, tuo on minun käsitykseni eroottisesta asusta… vielä sinkkuna, wonder why?)

Festaritermein, vetää hiljaseks. Kuulisin mielelläni myös muiden kokemuksia Tinderin hämmentävimmistä ilmiöistä, joten kommentoikaa!

Seuraavassa postauksessa aion muun muassa pohdiskella, mitä ovat nämä tyypit (tyyliin joka viides mies Tinderissa), jotka kuvissaan ruokkivat muinaisissa trooppisissa temppeleissä apinoita ja mitä peiliselfie pahimmallaan ihmisestä voi paljastaa.

Palataan!

-Maikki-

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Jee Maikki! Lapset ei omia -tyyppien lisäksi hämmentää:
1. Miehet jotka kirjoittaa vaatimuslistan ja loppuun "swaippaathan vain jos olet oikeasti kiinnostunut, kiitos!!" Ööö, ei olla edes tavattu, joten mistä tietäisin? Eikä kyllä varmaan tavatakkaan.
2. Miehet jotka poseeraa kuvissa rakastuneen näköisenä exänsä (?) / nyxänsä kanssa
3. Miehet jotka poseeraa kuvassa maskotin, esim. Ville Viikingin kanssa. Se ei ole söpöä.
4. Miehet jotka pommittaaa loukkaantuneina viesteillä, koska et ole HETI vastannut. Koska olet töissä. Jonka olet kertonut. Ja kun hän kuulee missä, hän lähettää innoissaan linkin videotyöhakemukseensa ja haluaa kuulla mielipiteesi sekä suosituksesi työnhakua varten. NOUP.

Annikadkos (Ei varmistettu)

Ja kommentin jätti Annika :D feilasin puhelimella niin jäi nimimerkki kirjoittamatta..

Maikki86

Kiitti Annika! Nää on kaikki niin totta :,D Ja toi maskotti-osasto menee kanssa multa niiiiin yli hilseen!

smagardi
astu harhaan

Ihana, kamala Tinder. ❤

Jätän tämän kuvan vain tähän ja voin kertoa, että jos olisin tämän bongannut Tinderissä ollessani, niin bingoa olisi saanut huudella tämän tästä:

Taas väärä mielipide

Myönnät itsekin olevasi passiivinen, mutta kuitenkin arvostelet miehiä yrittämisestä. Kuvio on parisuhdemarkkinoilla tuttu. Mies on naiselle kohde, esine, jota sopii arvostella ja arvioida, jos hän ei osaa vedota juuri kyseiseen naiseen oikealla tavalla.

Miesten kohtuuton esineellistäminen on nykypäivän vitsaus, josta kukaan ei tunnu olevan huolissaan. Useimmat naiset odottavat, että mies on aloitteentekijä, mutta tästä miehen taakasta huolimatta naiset eivät arkaile arvostella aloitteita.

Syy siihen, miksi miehet tarjoavat kokeilevia ilmoituksia, on se, että hajuttomilla ilmoituksilla mahdollisuudet ovat surkeat. Sen verran minäki olen nettideittailua kokeillut, että tiedän ylilyövien ja näennäiskekseliäiden ilmoitusten purevan naisiin paremmin kuin neutraalien.

Miesten mahdollisuus saada seuraa on surkea, eivätkä sitä paranna asiallisuus ja hyvät käytöstavat. Jostain syystä luonto on luonnut deittailukuviosta sellaisen, että miesten osa on pörhistellä ja teeskennellä. Jos ei teeskentele, eteenpäin pääsee ainoastaan komealla ulkonäöllä, korkealla koulutuksella ja hyvällä tulotasolla.

Kun te naiset ihmettelette, miksi miehet laativat typeriä ilmoituksia, niin syy on se, että itse tahdotte niitä. Vaikka kuinka haukkuisitte miesten tyyliä, niin miehet ovat kokemuksestaan oppineet, että nainen haukkaa koukkuun todennäköisemmin, kun ei ole oma itsensä ja yrittää vähän jotain erilaista.

Maikki86

Hienoa, että pidät miesten puolia :) Ja hyvä jos olet keksinyt tapoja herättää naisten huomion. En todellakaan voi puhua kaikkien naisten puolesta, mutta blogissani yksityiskohdat Tinder-profiilissa eivät innostua minua vaikka ovatkin melko yleisiä.

 

Varmasti löytyy ymmärtäväisempiäkin naissukupuolen edustajia, joten älä huoli! Itsehän olen melko vaikea yksilö enkä millään tavalla täydellinen

 

PS. Myös naisten kohtuuton esineellistäminen on vitsau myös. Hienoa jos sinä et syyllisty siihen!

 

Metsästysonnea tulevaan!

Eedi (Ei varmistettu)

Tää on niin hyvä blogi! Pari vuotta jouduin itsekkin törmäämään Tinderissä niin kaikenlaisiin mutta lopulta tuli se match ja kihloissa ollaan ja suunnitellaan häitä ❤️
Et kyllä sen oikean voi löytää Tinderistäkin kun vaan molemmat haluaa sitä.

Mä oon ihan myöhässä kommentoimassa, mutta aloin juuri bloggaamaan avattuani viikonloppuna Tinderin. Tässä yksi huomio henkilöltä, joka ihastuu helposti ja näkee puussakin potentiaalisen sielunkumppanin. 

1. Henkilö, joka kehuu puhuvansa kenet tahansa pyörryksiin, mutta kommunikoi lähinnä lauseilla: 

  • Moi
  • Miten menee?
  • Missä oot?

Jos yritän kehitellä keskustelua saan kyllä lyhyen vastauksen, mutta en mitään vastakysymystä tai muuta ajatusta. En jaksa olla yksin aktiivinen. 

2. Henkilö, joka kommunikoi aktiivisesti päivän verran, ehdottaa tapaamista ja sitten katoaa linjoilta.

3. Henkilö, joka ottaa yhteyttä ilmoittamalla ainoastaan pituutensa. 172 cm.

4. Henkilö, joka vastailee keskusteluun parilla sanalla, eikä edistä keskustelua, paitsi kun on saanut livautettua keskusteluun jotakin seksiin liittyvää. Tämän jälkeen raportoidaankin peniksen pituus & paksuus, halun määrä viikkotasolla sekä aiemmin kerättyjen panoarvioiden keskiarvo, joka on aina aivan huipputasoa.

 

 

 

 

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Kolmoskohtaan voin kertoa 174cm miehenä, että vaikka itse en tuolle linjalle lähtisikään (jos Tinderiä käyttäisin, niin ymmärrän kuitenkin miksi niin tehdään. Se johtuu ihan puhtaasti siitä, että niin suurelle osalle naisia ei lähtökohtaisesti ollenkaan kelpaa tämänpituisena. Alle 170cm jäbillä varmasti vielä pahempi tilanne.

Niinpä, jos lähtökohtaisestikaan ei mitenkään kelpaa esim. 80%:lle naisista, niin miksi sitä tuollaisessa ulkonäköön ja pinnallisuuteen perustuvassa appsissa edes yrittäisi jutella kaikille naisille tosissaan? Parempi ennemmin yrittää eka seuloa pois kaikki ne naiset, joiden mielestä pituus on niin merkittävä tekijä, että tietynpituinen mies ei vain yksinkertaisesti voi heille kelvata.

Jej! Kiitos kommentista! Mä olin aiemmin se tyyppi, joka ajatteli, etten voi olla kenenkään kanssa, joka on mua lyhyempi. Sitten kävin treffeillä itseäni lyhyemmän kanssa ja se ääliöyden multihuipentuma-ajattelu on taaksejäänyt ajatus. Ymmärrän hyvin, että oma pituus tai esimerkiksi paino voi stressata, jos kohtaa hylkäyksiä pituuden tai painon takia. 

Se mitä mä kritisoin oli kommenttityyli kuin sisältö. Sen olisi voinut muotoilla vaikka näin: "Moikka! Joillekin pituus on tosi tärkeä juttu, ja ajattelin varmistaa oletko sinä yksi heistä. Mä olen 172 cm pitkä :)"

Vaikka sain pelkän 172 cm -viestin, niin vastasin "Okei :) Mitä 172 cm pitkälle henkilölle kuuluu? :)"

En pysty samaistumaan tuohon ajatukseen siitä, että miksi jutella tosissaan. Tai toki ymmärrän, että on järkevää tiedustella aikaisessa vaiheessa asioita, jotka ovat toiselle dealbreakereita. Mun sellainen on esimerkiksi se, etten halua lapsia. 

Mä yritän tutustua ihmisiin, mutta on myös vaikeaa käydä keskustelua ilman vastakaikua. Sinähän kirjoitat ja argumentoit kuin mikäkin Runeberg, joten suhunhan olisi hyvä törmätä Tinderissä :) Kirjoitustekniikka on siinä apissa vertaansa vailla, huh. Ehkä vielä Nokian 5110:n aikaan jaksoi näpytellä tekstareita, mutta kyllähän kunnon näppiksen hyödyntäminen tuo eri tavalla syvyyttä keskusteluihin, kun tekstarinaputtelu tuntuu lähinnä ylimääräiseltä työpäivältä. :) 

Maikki86

Hei kiitos <3 Loistavaa keskustelua ja uusia hämmentäviä asioita! Käyn ehdottomasti lukemassa sun postauksen!!!

Jippii! Kiva löytää uusia kiinnostavia kirjoittajia :) Mulla on lauantaina ekat Tinder-deitit, se tyyppi vaikuttaa tosi kivalta. Hän on jutellut ja ollut huomaavainen ja muutenkin ihana. Odotan iloisena treffejä :)

Kuinka kävi?

Jej! Tosi kivasti! Meillä oli maailman kivoimmat treffit, ja nähtiin uudestaan tällä viikolla, jippii! Mä oon vaan niin sikahuono odottelmaan, siis perinteisesti: tuleeko tästä jotain. Haluaisin selkeyttä heti, koska epävarmuus astuu kehiin tasan sillä sekunnilla, kun huomaan poikkeavaa viestintää. Ymmärrän oman urpouteni ja yritän nyt vaan opetella olemaan :) 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.