Bisnespyjama

Japanilainen Aoki on ymmärtänyt muuttuvan työmaailman tarpeet. Vaatefirman innovaatio on bisnespyjama – mukavuudeltaan pyjaman veroinen asu, joka on samalla tarpeeksi fiksun näköinen, että siinä voi näyttäytyä etäpalaverissa. Shut up and take my money!

Käväisin kaupungilla sovittelemassa fiksuja toimistovaatteita. Housuissa ongelmana on, että voi valita mukavan pehmeän trikoohkon materiaalin, joka pitäisi pestä 30:ssa asteessa ja joka silti nyppyyntyy viikossa niin ruokottoman näköiseksi, ettei paraskaan nypynpoistaja sitä enää pelasta TAI täysin joustamattoman keinokuituisen materiaalin, joka alkaa kiristää vyötäröltä heti kun istuu pitempään kuin vartin tai erehtyy syömään jotakin. Päädyin ostamaan nipin napin polvet peittävän hameen.

Paidoissa on sentään vähän enemmän valikoimaa. Tarjolla on puuvillaisia kauluspaitoja, jotka tuntuvat muuten mukavilta, mutta jos olet vähänkään rintavampi olento, kangas ei anna periksi yhtään ja nappilista irvistää rumasti kannujen kohdalta. Seuraavaan kokoon siirtyessä olkapäiden saumat laskeutuvat liian pitkälle ja se on epäistuvan näköinen ja tuntuinen. Ohuempi trikoo tai viskoosisekoite on oikein toimiva, mutta keinokuituprosentin kohotessa hikoiluttavuus lisääntyy merkittävästi. Siihen jos päälle laittaa vielä jonkun jakkutakin, on kuumat oltavat hihojen pituudesta huolimatta. Bisnespyjama alkaa kuulostaa hyvältä idealta.

Aokin pajama suit -mallistossa ei periaatteessa ole mitään ennennäkemätöntä, trikoosta ja puuvillasta on iät ajat tehty vaatteita. Innovaatio on markkinoinnin lisäksi fiksuissa kuoseissa ja malleissa. Paksusta, laadukkaasta trikoosta tehty jämäkkä irtotakki hyvällä leikkauksella menee ihan täydestä. Joustovyötäröstä pitävät muutkin kuin lapset ja tiineet. Insideretailin jutussa hehkutetaan Aokin pyjamapuvun menevän bisnespuvusta. Wionin videon aiheesta voi katsella täältä. Näin suomalaisittain japanilaisten minimalistinen tyyli näyttää oikein miellyttävältä. Kunpa näitä saataisiin meillekin, täytyisihän tuo päästä kokeilemaan.

Vaatteita ja asusteita

Työ- ja yövaatepukeutumisen sulautumista on käsitelty aikaisemmin jutussa Home/work couture.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *