Miten voit?

Raskausaikana yleisin kysymys mitä minulta ollaan kysytty on ollut miten voit? Olen huomannut, että minun on ollut vaikea vastata tähän rehellisesti ja jos olen vastannut rehellisesti esimerkiksi just nyt muhun sattuu jokapaikkaan ja ahdistaa koska en halua valittaa kun tätä niin pitkään olen haaveillut niin kukaan ei osaa oikein reagoida siihen. Vastaankin tämän vuoksi mielelläni että kiitos minulle kuuluu hyvää, vauva kasvaa ja potkii, mitä sinulle kuuluu..?

Olen myös huomannut raskausaikana, että raskaana olevilla ja joskus raskaana olleilla on kilpailua siitä kenellä on ollut kamalin raskausaika. Itselläni tämä raskaus on ollut yleisesti ottaen helppo; en ole kärsinyt pahoinvoinnista, olen voinut liikkua hyvin(paitsi kävely), olen nukkunut hyvin eikä minulla ole ollut suuria hormonimyrskyjä(ainakaan toistaiseksi). Saan melko usein kuulla kuitenkin että odota vaan kyllä se siitä pahenee tai jos raskausaika menee hyvin niin odota kun se lapsi tulee. Miksi?

Kun sain tietää olevani raskaana marraskuussa 2018 pysyimme visusti hiljaa raskaudesta. Vasta NP-ultran jälkeen kerroimme vanhemmille ja joillekin kavereille. Osa sukulaisistani on kuullut asiasta myöhemmin muilta sukulaisilta ja ihmetellyt miksi en ole soittanut heille ja kertonut raskaudesta. Kuitenkin itsestäni tuntuu erikoiselta soitella sukulaiset läpi ja kuuluttaa raskaudesta, varsinkin kun takaraivossa jyllää pelko lapsen menettämisestä.

Usein minulla onkin huono omatunto, jos olen julkisesti ystävilleni tai työkavereille hehkuttanut kuinka iloinen ja ylpeä olen raskaudestani.

Toivonkin, että ehkä seuraavassa raskaudessani osaan jo keskustella ja kertoa raskaudestani rehellisesti ja avoimesti kaikkine pelkoineen ja huolineen mitä raskauteen lapsettomuuden jälkeen tuntuu.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *