Energia

Moni ihminen ”ei usko” energioihin. Toiset taas ajattelevat, että on mahdollista, että täällä on paljon sellaisiakin asioita, joita emme kykene näkemään. Väriskaalasta tunnetaan jo infrapuna ja ultravioletti, ja niiden välissä oleva, ihmissilmälle näkyvä väriskaala on vain hyvin pieni murto-osa laajemmasta skaalasta.

Energiat eivät ole sen mystisempiä tai millään tavalla yliluonnollisia asioita. Kuten mainitsin, itseasiassa kaikki on energiaa. Energia muuttaa muotoaan, välillä havaitsemaksemme materiaksi ja siitä taas energiaksi. 

Ihmiskehossa virtaava elämänenergia kulkee chakrajärjestelmän kautta, joka on tunnettu idässä jo tuhansia vuosia. Ihmiskehossa on seitsemän päächakraa ja lisäksi lukuisia pieniä chakroja, jotka muodostavat meridiaaneja, joita pitkin energia kulkee. Lisäksi chakroja on kehomme ala-ja yläpuolella. Helpointa pitäytyä kuitenkin alkuun näissä seitsemässä päächakrassa, jotka vaikuttavat elämäämme jatkuvasti. Länsimainen lääketiede ei vielä toistaiseksi tunnista näitä chakroja, mutta ihmiskehosta löytyy rauhasia, jotka tuottavat hormoneja. Jokaista chakraa vastaa rauhanen ja ”yllättäen” tämän hormonit vaikuttavat suuresti juuri kyseisen chakran toimintaa ajatellen kiihdyttävästi tai hidastavasti.

chakra-poster-newest3.jpg(friamin.com)

 

Sitten siihen energiaan, joka kulkee chakrajärjestelmämme läpi. Tämä energia muodostaa meille oman kehomme ohella niinsanotun energiakehon. Tiedätkö sen tunteen, kun joku ventovieras ihminen tulee hitusen liian lähelle? Tekee mieli työntää kauemmas, vaikka hän ei edes koske sinuun? Todennäköisesti energianne ovat kosketuksissa ja siitä seuraa epämieluisa olo. Tätä energiaa, joka meidät ympäröi, kutsutaan auraksi. Voin todistaa, että tässä ei ole mitään yliluonnollista, eikä vaadita myöskään yliluonnollisia ”lahjoja” tämän toteamiseksi ihan itse. Tarvitset vain rauhallisen tilan ja tasaisen vaalean (tai mustan) taustan, jota vasten voit harjoitella joko vaikkapa oman kätesi auran näkemistä, tai vielä mukavampaa on pyytää kaveri avuksi ja voitte harjoitella katsomaan toistenne auroja. Myös lemmikkien ja kasvien aurat saa näkyviin helposti, kun saa silmiä hieman harjoitettua. Tässä hyvä video harjoitteluun:

//www.youtube.com/embed/NcXnDDzRniQ” width=”560″>

 

Energiaa on aurojen lisäksi ihan joka puolella. Sitäkin voi halutessaan opetella katsomaan. Toisin kuin seuraavassa videossa, itse näen praanaa parhaiten katsomalla taivasta päiväsaikaan. Annan katseen levätä taivaalla enkä tarkenna mihinkään, niin pian alkaa pienet ikäänkuin valkoista valoa sisältävät pisteet risteilemään ”taivaalla”. Saatat nähdä näkökentässäsi myös pieniä roskia, mutta erotat ne siitä, että katseen kääntäminen vaikuttaa niihin. Prana kulkee omia reittejään 😉

on. 

Lukisin mielelläni kommentteja ja kokemuksia aiheesta 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *