Totuus on, että minua ei ole.

”You are not a drop in the ocean, you are the entire ocean in a drop”
-Rumi

om-mani-padme-hum-muzic-world-com-204391_2.jpg

 

Jokainen kirjain, jonka tältä näppäimistöltä naputtelen, on jonkun toisen ihmisen kehittämä symboli kuvaamaan tiettyä äännettä. Jokainen sana, joka näistä symboleista muotoutuu, on jonkun toisen kehittämä symbolien yhdistelmä. Paitsi ”habuliitti”, joka pääsi suustani kerran kieleni mennessä solmuun. Tosin en epäile, etteikö joku muukin olisi kyseisen sanan joskus lausunut -ja sen merkityskin on jäänyt itseltäni pimentoon. 

Kun synnymme tänne, alamme keräämään informaatiota ympäriltämme. Vanhemmat ja perhe vaikuttavat valtavasti siihen, millaisina tulemme itsemme kokemaan. Jokainen meistä kulkee omaa yksilöllistä polkua ja poimii matkan varrelta juuri ne asiat, jotka tuntuvat oikeilta ja parhailta sillä tietämyksellä, mikä meillä sillä hetkellä on. Virheitä ei ole. Kukaan ei tietoisesti tee virhettä. Aina voi kääntyä taaksepäin ja todeta, että ”teinpä virheen”. Ei, tein kuten koin parhaaksi sillä hetkellä ja siihen pisteeseen saakka karttuneilla tiedoilla. Jos palaisin ajassa taaksepäin, tekisin täysin samoin uudestaan, sillä enhän olisi oppinut vielä välttämään moista ”virhettä”. Kyse on oppimisesta. Jostain syystä kaikkein tehokkain oppi tulee aina kantapään kautta, niinsanotuista ”virheistä”. 

”I never make the same mistake twice. I make it five or six times, just to be sure”
-Unknown Genius

”Ole oma ittes, äläkä lainaa toisten juttuja” – silloin onkin parasta olla vain. Jokainen ele, ilme, sana ja teko on lainausta. Kun vastaamme kysymykseen ”Kuka Olet?” vastaamme todellisuudessa kysymyksiin ”Mikä on nimesi?” ”Mitä teet?” ”Mitä olet kokenut?” ja kaikki nämä vastaukset ovat lainauksia. Nimen olemme saaneet vanhemmiltamme, tekemisen oppineet ympäristöstämme, kuten myös kokemuksemme. Kuka siis olet? Otan mielelläni vastauksia vastaan 😉

Haluatko todella oppia tietämään, kuka Olet? Nämä maalliset sanat eivät riitä kuvaamaan sitä. Monet uskonnot ja henkiset filosofit ovat koettaneet kuvata sisäistä olemustamme tuhansin eri kaunopuhein ja vertauskuvin. Rumi tuossa ylhäällä on kiteyttänyt mielestäni asian hienosti, mutta voi olla, että se sopii vain siihen, miten itse olen kokenut asiat tämän elämän opettamana. Jollekin se voi olla ”täyttä hepreaa”.

Kun sukellamme tietoisuudessamme syvemmälle, löydämme yhteyden sieluun. Sielu on jumaluus meissä. Yksi osa suurta kokonaisuutta, ollen kuitenkin siitä erottamaton. Eckhart Tolle ilmaisee asian siten, että jokainen meistä voi kyetä tämän kokemaan:

”Be present as the watcher of your mind – of your thoughts and emotions as well as your reactions in various situations. Be at least as interested in your reactions as in the situation or person that causes you to react. Notice also how often your attention is in the past or future. Don’t judge or analyze what you observe. Watch the thought, feel the emotion, observe the reaction. Don’t make a personal problem out of them. You will then feel something more powerful than any of those things that you observe: the still, observing presence itself behind the content of your mind, the silent watcher.” 

(Vapaasti suomennettuna:”Ole läsnä mielesi tarkkailijana – tarkkaile ajatuksiasi ja tunteitasi, kuten myös reaktioitasi eri tilanteissa. Ole vähintään yhtä kiinnostunut reaktiostasi, kuin tilanteesta tai henkilöstä joka saa sinut reagoimaan. Huomioi, kuinka usein keskittymisesi suuntautuu menneeseen tai tulevaan. Älä tuomitse tai analysoi sitä, mitä tarkkailet. Seuraa ajatusta, tunne tunteet, tarkkaile reaktioita. Älä tee niistä henkilökohtaista ongelmaa. Sitten tunnet jotain paljon voimakkaampaa, kuin yksikään tarkkailemasi asia: Hiljainen, seuraava läsnäolo itse kaiken mielesi sisällön takana, Hiljainen Tarkkailija.”)

Tahdon sanoa Sinulle siellä ruudun toisella puolella: 

Namaste <3

*Namaste edustaa uskoa, että meidän jokaisen sydänchakrassa on jumalainen kipinä. Tapa tervehtiä tällä sanalla on osoitus, että sielu minussa tunnistaa sielun sinussaSanskritissä sanat ”namah + te” = namaste (Devanagari/Hindi: नमः + ते = नमस्ते), joka tarkoittaa “kumarran sinulle” – tervehdykseni / kumarrukseni.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *