Herkkua on siinä monenlaista.

Kuten jo aiemmin mainitsin, tämä on ensimmäinen kerta ikinä kun en aio matkustaa jouluksi Ateenan ’kotiin’. Sen sijaan aion parhaani mukaan luoda joulutunnelmaa tänne meidän yksiöön itselleni, Kainille, Kainin isälle ja ystävällemme Hannah:lle, joka viettää tänä vuonna ensimmäistä suomalaista jouluaan. Hänelle ja tietysti myös Kainille, joka viettää kokonaan ensimmäistä jouluaan, haluaisin tunnelman luoda mahdollisimman tarkkaan.

 

Kodin koristelu vielä onnistuu, mutta ruokapuolen tekee hankalaksi se, että en ole koskaan osallistunut joulun valmistukseen kotonani, vaan olen aina lentokoneella tupsahtanut keskelle valmista juhlaa. En ole myöskään mikään erityisen hyvä kokki, tosin varmaan ihan kelvollinen, ainakin jos saan ohjeita noudattaa. Kolmanneksi, sekä minä että Hannah olemme kasvissyöjiä, enkä tiedä pitäisikö minun lähteä kinkkurumbaan ihan vain Kainin isää varten. 

 

Olen päättänyt yrittää valmistaa seuraavat ruoat: bataattiperunasoijarouhelaatikko, helppo porkkanalaatikko, punajuuri-sinihomejuustovuoka, hedelmäinen briesalaatti, keltainen salaatti, pehmeä maustekakku Minna Canthin tapaan ja tietysti riisipuuro. Kaikki muut ohjeet löytyivät iPhonen Pirkka-appista, paitsi bataattiperunasoijarouhelaatikko, jonka nappasin Pilttipiiri-lehdestä (laatikko sopii siis myös Kainille).

 

Joulunoviisi ottaa vastaan ehdotuksia, mielipiteitä ja neuvoja.

 

P.S. Kainin kuume on laskenut kolmenkymmenenkahdeksan asteen hujakoille, joten toivottavasti paraneminen on pikaisempaa kuin edellisellä kerralla. Tänään ainakin poika jaksoi jopa leikkiä melkein normaalisti, joskin ei ehkä ihan yhtä villisti.

suhteet oma-elama ruoka-ja-juoma sisustus
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.