Nastoja ja herkkuja
Nyt mä lopultakin sain ne hankittua! Nimittäin nastakengät juoksuun. Viime talvena jo sitä mietin, mutta kun koko kausi jäi vähän niinkuin kesken silloin, niin jätin myös nastakengät hankkimatta. Viime viikolla niille olisi ollut käyttöä, mutta en silloinkaan vielä saanut aikaiseksi niitä hankkia. Tämän tiistain juoksutreenien jälkeen, kun oli tullut juostua pitkin jäistä yliopistonmäkeä täällä Turussa, niin ajattelin, että nyt ne on kyllä pakko hakea. Ei ne ylämäet niinkään, koska ylämäen liukkaus vaan kasvattaa lihaksia, mutta alamäet. En vaan uskalla juosta alamäkeen rennosti, kun alla on melkein peilijää. No tällä hetkellä ei pahemmin ole jäätä eikä luntakaan, koska tämän loppuviikon ajan on taivaalta tullut alas vettä tai räntää. Ajattelin kuitenkin hakea ne nastat vielä, kun ehtii ennen seuraavia liukkaita kelejä ja jos ei muuta, niin ainakin ne on valmiina ensi talvea varten.
Aiemmin olen testannut jalkaan Icebugeja, mutta ne tuntui aika jäykiltä ja painavilta. Ei ollenkaan sellaisilta, että haluaisin juosta ne jalassa. Ja hintakin kun on reilusti yli satasen, niin ei oikein houkuttanut niiden hankkiminen. Jokunen viikko sitten kuulin, että Turussa nastalenkkareita voi ostaa myös Suunnistajan Kaupasta. Niinpä käveltiin lauantaina ovesta sisään ja katsottiin mitä löytyi. Ja löytyihän sieltä. Itselleni tarttui mukaan Sarvan Xerot, jotka on tuulenpitävät ja vettähylkivät. Lisäksi ne on suht kevyet, ainoastaan 270 grammaa. Laittamastani linkistä löytää uusimman mallin eli Xero 3:n, mutta omani ovat Xero 2:t. Nyt vaan odotellaan liukkaita kelejä, jotta pääsen testaamaan miten askel kulkee nastoilla.
Lauantaina käytiin myös testaamassa täällä Turussa itselleni täysin uusi ravintolatuttavuus. Satamassa aivan terminaalien vierestä löytyy 3. linja, joka tarjoilee brunssia lauantaisin kello 12-15. Brunssin hinta on 17€/hlö ja lapsilta 1€/ikävuosi. Mies oli käynyt siellä lounaalla aiemmin ja oli kovin kehunut ruokaa. Ajateltiin ottaa varman päälle ja varattiin pöytä jo perjantaina. Ja onneksi varattiin, sillä paikka oli aika täynnä yhden aikaan ja koko ajan tuli lisää porukkaa. Ruoka oli mielestäni maittavaa, vaikkakaan valikoima ei ollut suuri. Oli pieni salaattipöytä katkarapuineen ja pikkusuolaisineen, lämmin ruoka koostui kermaperunoista, uunikasviksista, paahtopaistista punaviinikastikkeessa, kanasta ja kalasta. Lisäksi tarjolla oli nakkeja ja munakokkelia. Aivan loistavasti sain mahan täyteen näistäkin. Ja olihan tietysti mun suosikkipöytäkin, jälkiruokapöytä. Tarjolla oli Brownie-tyylinen chili-suklaakakku, puolukkamoussekakkua, suklaavanukasta, mangovaahtoa kinuskilla, porkkana-inkiväärishotti, suolakeksejä ja juustoja.
Ihan Nick’s Food Designin brunssin tasolle tuo ei päässyt, mutta oli kuitenkin ihan suositeltava. Nick’sin brunssista kerroin aiemmin täällä.