Puolikkaasta palautumista ja makoisaa meksikolaista

Viikonlopun puolikkaasta on melkein kokonaan jo palauduttu. Pikkuisen on pohkeet jumissa, mutta se taisikin tulla eilisistä Vauhtisammakon tekniikkatreeneistä. Miten sitten olen palautellut tuosta juoksusta? Ihan kuntoilemalla, syömällä ja lepäilemällä sopivissa määrin kaikkea. Sunnuntaina jo poljettiin pyörillä salille, kuten edellisessä postauksessa taisin jo mainita. Eilen lähdettiin heti aamusta kiertelemään kauppoja, koska piti saada takapihan kunnostusta varten vähän tarvikkeita Bauhausista ja mies tarvitsi uusia shortseja, joten jouduttiin vaatekauppoihinkin. Ja koska shoppaillessa tulee nälkä ihan samalla tavalla kuin muutenkin liikkuessa, piti käydä välillä lounaallakin. Eilen lounaspaikaksi valikoitui hieman Turun keskustan ulkopuolella, Itäisellä Pitkäkadulla, sijaitseva suhteellisen uusi ravintola, jossa en aiemmin ollutkaan käynyt. 

 

 

mex-mex.jpg

 

mex-mex2_1.jpg

Paikan nimi on Mex-Mex ja se tarjoaa todella maukasta ja edullista meksikolaista ruokaa. Hyvää konseptissa on se, että heillä on joka päivälle vain yksi menu, jossa on alkuruoka, pääruoka sekä jälkiruoka. Kahvi kustantaa erikseen riippuen siitä, millaisen kahvin valitset. Tuon menun hinta oli 10 euroa ja pakko sanoa, että oli kyllä hintansa arvoinen. Alkuruoaksi saimme eilen parsakaali-pinaattikeittoa, jossa oli lisänä krutonkeja. Keitto oli todella maukas ja annoskin oli juuri sopivan kokoinen alkuruoaksi. Pääruokana tarjoiltiin jauheliha-chiliquesadilloja ja olinkin ensin hieman mietteissäni, jos ruoka onkin minulle liian tulista. En siis tykkää liian tulisesta ruoasta. Sen verran saa olla potkua, että sen huomaa, mutta jos tulisuutta on liikaa, en pysty syömään ja sen lisäksi ei ole mielestäni oikeutettua muille mauille ettei ne pääse esiin. Olin kuitenkin ihan turhaan miettinyt tulisuutta, se oli juuri sopivaa. Annoksen mukana tuli vielä erillisessä kipossa salsa verdeä, mikäli kaipaa enemmän potkua ruokaan. Annos oli todella herkullinen ja myös se sopivan kokoinen pääruoaksi, sillä jälkiruoka oli vielä tulossa. Ja kuten aina, jälkiruoka maistui kyllä. Jälkiruokana oli valkosuklaavanukasta mansikoiden, vadelmien ja mustikoiden kera ja päälle oli vielä ripoteltu marenkia ja vieressä oli pari palaa suklaakohokasta tai jotain sen tapaista. Nam! Kieli meni mukana :) 

 

mex-mex3_0.jpg

Mex-Mex on tällä hetkellä avoinna maanantaista perjantaihin 11-15  ja kesäkauden jälkeen 10-18 ja siellä ei ole muuta tarjoilua kuin tuo yksi menu ja kahvit, mutta on silti käymisen arvoinen paikka. Ravintolaa pyörittää kuulemma Suomen Top Chefissäkin mukana ollut kokki. Asiakaspalvelu oli ensiluokkaista ja vaikka paikka oli kaikkia istumapaikkoja myöten täynnä, ei ruokia tarvinnut odottaa kauan vaan palvelu oli ripeää ja ystävällistä. Kannattaa käydä vaikka lounaalla tai työpäivän jälkeen. Henkilökunta puhuu hieman murtaen suomea, mutta se sallittakoon muuten niin hyvän palvelun toimiessa. Henkilökunta oli aidosti kiinnostunut siitä maistuiko ruoka ja muutenkin yleisfiilis oli erittäin positiivinen. Ja ihania nuo saviastiatkin :)

Ravintolan Facebook-sivun löydät täältä.

Suosittelen testaamaan!

 

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma