5 päivää vielä / 5 more days to go

Toinen tankkauspäivä Tallinnan juoksua ajatellen on takana ja tänään onkin saanut melkein herkutella. 

Aamupala oli lähestulkoon sama kuin eilen, ainoastaan puuron päälle tuli mansikoiden lisäksi banaania ja smoothieen mansikoiden tilalle loistavaa ja terveellistä kotimaista superfoodia, mustikkaa! Ihan omin kätösin poimittua vielä. Aamupäivän välipalana oli pähkinää ja kuppi teetä.

aamupala_8.9.jpg

Lounaspaikaksi valikoitui aina yhtä herkullista ruokaa tarjoava pieni italialaisravintola aivan työpaikkani lähistöllä, La Caffettiera. Ravintolassa on päivittäin yksi lounassalaatti, pasta ja vaihtelevasti risottoa tai perunaa. Tänään tarjottiin Tonnikala-kaprispastaa, perunamunakasta ja salaattia sekä oma valintani, risottoa kanttarelli-pekonikastikkeella. Risoton olisi saanut myös vegeversiona ilman pekonia. Hinta-laatusuhde on La Caffettierassa mielestäni erittäin kohdallaan ja ilmeisesti myös monen muun mielestä, koska paikka on jo 11 aikaan aika täynnä. Suosittelen testaamaan mikäli liikut lounasaikaan Kupittaan suunnalla!

lounas_8.9.jpg

Iltapäivän välipalaksi olin tehnyt aamulla raakapuuroa, johon laitoin 1 desin kaurahiutaleita, yhtä paljon soijamaitoa, noin desin naturell jogurttia, puolet banaanista siivuina, loraus hunajaa ja teelusikallinen raakakaakaojauhetta. Kaikki sekaisin ja välipala on valmis 🙂 Kauniin näköinen tuo annos ei ole, kun se ensin seisoo jääkaapissa puoli päivää, mutta herkullista silti.

valipala_8.9.jpg

Työpäivän jälkeen suunnattiin salille tekemään kevennetty pikatreeni. Tein vain pääliikkeitä aiemmasta 5/3/1-treenistä ja vatsalihastreenin. Aloitin tietysti lämmittelemällä lihaksia, ettei ainakaan sen takia tulisi mitään ongelmia juoksussa. Kyykyt tein 3×5 sarjana 50 kilolla, maastavedot 3×5 sarjana 40 kilolla ja penkkipunnerrukset myös 3×5 sarjana ja 27,5 kilolla. Vaikka onkin menossa valmistautuminen puolimaratoniin ja maratoniin, ei silti kannata jättää pois kaikki treenejä ettei lihakset pääse kokonaan veltostumaan ja laiskistumaan. Pieniä ärsykkeitä on hyvä olla pitkin viikkoa ja myös lihashuolto tulee muistaa. Nesteytystäkään ei tietysti saa unohtaa, vaan on hyvä lisäillä nesteitä pitkin viikkoa aina juoksua edeltävään päivään saakka. 

salilla_28.6.jpg

Iltapalaksi tein meille vielä kanapastaa, johon käytin tomaatti-chilipastaa. Aiemmin meillä syötiin todella paljon pastaa ja tuolloin tulikin tutustuttua erimakuisiin pastoihin ja suosikeiksi jäi pinaattipasta ja tämä tomaatti-chilipasta. 

iltapala_8.9.jpg

Maratoniin valmistautuminen on ollut aika haastavaa miehelleni tähän asti. Painonsa perusteella hänen pitäisi syödä noin 600 grammaa hiilareita päivässä. Tämän päivän ruokailuilla on tähän mennessä tullut noin 350 grammaa ja ilta on jo täällä. Jotain pitää siis vielä keksiä syötäväksi :)

 

Today I have been eating my normal breakfast, delicious risotto with chantarelle and bacon for lunch, raw oatmeal with youghurt and banana for afternoon snack and tomato-chilipasta with chicken for dinner. Getting ready for half marathon next weekend with some easy gym training and taking care of my body by stretching. 

hyvinvointi liikunta