Oman keittiön raakapatukoita
Keväällä tuli tehtyä Kaakao-taatelipatukoita ihan omin kätösin ja jaoinkin reseptin tuolloin vanhan blogini puolella ja aika-ajo.comin puolella, jossa myös välillä kirjoittelen. Ajattelin, että pitää taas tehdä niitä joku päivä ja samalla tuli mieleeni jakaa resepti myös täällä.
- 1 kahvikupillinen kaurahiutaleita
- 1/2 kupillista soijaproteiinijauhetta
- 1/2 kupillista raakakaakaojauhetta
- 1 kupillinen (noin puoli pakettia) kuivattuja taateleita
- 1/2 kupillista + 1/4 kupillista pekaanipähkinärouhetta
- 1/2 kupillista + 1/4 kupillista kookoshiutaleita
- 1 tl vaniljauutetta
- 1/2 tl suolaa
- vettä tarpeen mukaan (jopa 1/4 kupillista)
- 2 rkl kaakaonibsejä tai suklaahippuja
Laita taatelit likoamaan noin 30 minuutiksi.
Hienonna kaurahiutaleet monitoimikoneessa, lisää proteiinijauhe ja kaakaojauhe ja sekoita kunnes ne ovat tasaisesti sekoittuneet. Sekoita mukaan taatelit, 1/2 kupillista pekaanipähkinöitä, 1/2 kupillista kookoshiutaleita, vaniljauute ja suola. Lisää tarpeen vaatiessa vettä ja sekoita kunnes saat tasaisen massan. Itselläni vettä meni hieman enemmän kuin tuo 1/4 kupillista.
Siirrä massa toiseen kulhoon ja sekoita vielä joukkoon 1/4 kupillista pekaanipähkinärouhetta ja 1/4 kupillista kookoshiutaleita sekä kaakaonibsit tai suklaahiput. Itse käytin tähän 80% suklaata, jonka rouhin pieniksi paloiksi.
Vaivaa taikinaa kunnes se on tarpeeksi kiinteää massaa. Tämän jälkeen laita koko taikinamassa leivinpaperin päälle ja painele sitä hieman kasaan. Ota toinen leivinpaperi ja laita se taikinan päälle ja kauli massasta noin 1 cm paksu levy.
Laita taikinalevy jääkaappiin 2-3 tunniksi jähmettymään jonka jälkeen levy leikataan 12 patukaksi.
Patukat säilyvät jääkaapissa 5 vuorokautta ja pakastimessa kuukauden päivät.