Appelsiini-suklaa-avokadokakkua, raakana kiitos!
Suklaa on mun heikkous ollut aina enkä ole päässyt siitä nytkään, vaikka muuten yritän syödä terveellisesti. Onneksi kuitenkin on vaihtoehtoja herkutteluun. Reilu vuosi sitten leivoin ensimmäisen raakakakkuni ja ihastuin. Nyt on tullut testattua muutamia erilaisia ja yksikään ei ole ollut pahan makuinen. Halusin tehdä viikonlopuksi jotain hyvää ja muistinkin yhden kakkuohjeen jota en vielä ollut testannut. Valitettavasti en muista alkuperää, mutta jos joku tunnistaa ohjeen omakseen, sano hep niin kerron myös muille 🙂
Lähes kaikki raaka-aineet löytyivät kotoa, vain vähän pähkinää ja tuoreita taateleita sekä avokado piti hakea kaupasta. Ruohonjuuren kanssa aiemmin keväällä tehdyn yhteistyön jäljiltä löytyi myös heidän tuotteitaan kaapista vielä. Lisäksi pääsin testaamaan Evoken appelsiinimehua tähän leipomukseen.
Appelsiini-suklaa-avokadokakku/Orange-chocolate-avocadocake
Pohja/bottom
- 8 tuoretta taatelia/fresh dates
- 3 dl saksanpähkinöitä/walnuts
- 2 rkl/tblsp raakakaakaojauhetta/raw cocoa powder
- 2 rkl/tblsp kookosöljyä/coconut oil (melted)
- 3 rkl/tblsp kaakaovoita/cocoa butter (melted)
Appelsiinisuklaakerros/orange-chocolate layer
- 12 taatelia/fresh dates
- n. 2 dl appelsiinimehua (Evoke)/orange juice
- 2 tl/tsp vaniljaa/vanilla
- 2 dl raakakaakaojauhetta/raw cocoa powder
- 1 rkl/tblsp mantelivoita (myös pähkinävoi käy)/almond butter
- 1 rkl/tblsp Agave-siirappia/Agave syrup
- 1 dl kookosöljyä/coconut oil (melted)
- 5 rkl/tblsp kaakaovoita/cocoa butter (melted)
- kanelia
- n. 4 rkl/tblsp kookosmaitoa/coconut milk
Avokadosuklaamousse/avocado-chocolate mousse
- 1 avokado
- 0,5 dl cashew-pähkinöitä/ cashew nuts
- 6 taatelia/fresh dates
- 1 rkl/tblsp mantelivoita/almond butter
- 1 rkl/tblsp Agave-siirappia/Agave syrup
- 2 rkl/tblsp kookosöljyä/coconut oil (melted)
- 3 rkl/tblsp kaakaovoita/cocoa butter (melted)
- 2 dl kookosmaitoa/coconut milk
- 2 rkl/tblsp raakakaakaojauhetta/raw cocoa powder
Laita kaakaovoi ja kookosöljy kattilaan vesihauteeseen. Hienonna pähkinät hienoksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa ja lisää kivettömät taatelit. Anna massan pyöriä hiukan ja lisää sulatettu öljyseos sekä kaakaojauhe ja sekoita vielä hetki. Painele massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjan päälle. Laitoin pohjan jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi, jotta se hieman kovettui eikä sulanut näin kesäkuumalla.
Laita appelsiini-suklaatäytettä varten kookosöljy, agave-siirappi ja kaakaovoi vesihauteeseen ja sulata ne. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen, myös rasvat ja anna pyöriä tasaiseksi massaksi. Jos massa on liian paksua, lisää kookosmaitoa muutama ruokalusikallinen kerralla. Kaada täyte pohjan päälle ja levitä tasaisest joka puolelle. Tässä vaiheessa laitoin kakun pakastimeen siksi aikaa, että tein avokado-suklaamoussen valmiiksi, jotta se ehtii jähmettyä kunnolla ennen kuin seuraava kerros on valmis.
Seuraavaksi laita avokado, cashewpähkinät, raakakaakaojauhe, taatelit, kookosmaito ja maapähkinävoi tehosekoittimeen ja pyöritä tasaiseksi massaksi. Sulata kaakaovoi, kookosöljy ja agave-siirappi vesihauteessa ja lisää massan joukkoon. Pyöritä tasaiseksi. Tässä vaiheessa kannattaa maistaa haluaako vielä enemmän suklaan makua raakakaakaojauheesta. Omaan makuuni riitti tuo 2 ruokalusikallista. Kaada täyte hieman jähmettyneen kerroksen päälle, tasoita ja laita jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi. Omani oli yön yli.
Made a delicious raw cake with orange, avocado and chocolate. Just put all ingredients in a blender and let it mix! First the bottom, then orange-chocolate layer and for last avocado-chocolate mousse. For the best result put the bottom in a fridge until You finish the second layer. After I had orange-chocolate layer on the bottom I did put the cake in to freezer until I finished the last layer. That help these two soft layers not to get mixed together. Two hours in a fridge should be enough but I had my cake in fridge over night.