Erilaisia sipsejä
Tein eilen illalla ihan ekaa kertaa paljon kehuttuja lehtikaalisipsejä ja yllätyin miten hyviä niistä tuli! Meillä ei sitten syödäkään enää muita kuin lehtikaalisipsejä ja ehkä punajuuri ja lanttusipsejä. Löysin reseptin lehtikaalisipseille täältä. Enemmänkin hain paistoaikaa ja lämpötilaa, koska en osannut yhtään ajatella kuinka kauan noin ohuiden lehtien kypsennys tai oikeastaan kuivaus veisi aikaa.
Nämä sipsit tulivat kanafileiden ja salaatin kaveriksi iltapalalle. Pikkuisen liikaa chiliä ja suolaa onnistuin niihin saamaan, mutta ensi kerralla olen jo viisaampi 🙂
Ohje on 200 grammalle lehtikaalia, mutta itse käytin vain puolet tuosta määrästä, koska kyseessä oli ensituttavuus kyseisen kokkauksen kanssa. Tässä vielä ohje teille, jotka ette jaksa mennä tuon linkin kautta.
- 200 grammaa lehtikaalia
- 1 sitruunan mehu
- 1 rkl oliiviöljyä
- hyppysellinen merisuolaa
- hyppysellinen chilijauhetta tai cajunjauhetta
- hyppysellinen paprikajauhetta
Sekoitetaan sitruunamehu ja oliiviöljy keskenään kulhossa. Poistetaan lehtikaalista ruoti ja revitään sopiviksi suupaloiksi. Sekoitetaan öljyseoksessa mielellään käsin. Maustetaan ja taas sekoitetaan käsin. Levitetään kaalit uunipellille leivinpaperin päälle. Laitetaan uuniin 150 asteeseen noin 20-30 minuutiksi. Itselläni riitti 15 minuuttia kiertoilmassa ja sekin oli melkein liikaa. Käännellään varovasti puolivälissä paistoaikaa.
Sitten ei muuta kuin herkuttelemaan!