Herkullisia superfood-patukoita

Tein meille viikonloppuna makeannälkään todella herkullisia patukoita. Ostin jokin aika sitten uuden keittokirjan, Välipalat – Virtaa Superfoodeista, jota on ollut tekemässä neljä aivan loistavaa suomalaisnaista, Hanna Sumari, Marjo Kauppila, Monna Pursiainen ja Aino Mäkelä. Sitä olen selaillut useana iltana, enkä ole osannut päättää minkä reseptin testaamisesta aloittaisin. Viikonloppuna alkoi herkkuhammasta kolottaa sen verran, enkä jaksanut lähteä kauppaan, joten päätin testata reseptiä, jonka raaka-aineet löytyivät kaapista. 

 

Sitruunakuorrutteiset myslipatukat

 

Päädyin ensin tekemään gluteenittoman myslin ohjeen mukaisesti myslin, mutta ei gluteenittomana, koska meillä oli kaapissa perus kaurahiutaleita. Myslin tehtyäni päätin testata sitruunakuorrutteisia myslipatukoita. Ja nam! Ne oli todella maukkaita! Sitruuna toi niihin mukavasti kirpeyttä ja muuten ne olivat tarpeeksi makeita tällaiselle herkuttelijalle. Lucuma-jauhetta kaapissa oli pikkuisen liian vähän, joten korvasin yhden ruokalusikallisen lucumaa raakakaakaojauheella, eikä sekään ollut huono vaihtoehto lainkaan. Jostain syystä en saanut kuorrutetta tarpeeksi paksuksi tai yhtä kiiltäväksi, kuin kirjan kuvassa oli, mutta makuun nuo ei onneksi vaikuttaneet.

 

Virtaa Superfoodeista

 

Suosittelen ostamaan tuon kirjan, siinä on vaikka mitä herkkuja tehtäväksi! Näidenkin patukoiden tekemiseen meni myslin valmistuksen jälkeen ehkä noin 10 minuuttia. Hetkeksi, tai no, pariksi tunniksi pakastimeen jähmettymään ja valmista tuli. Tuntui muuten pitkältä parilta tunnilta makeanhimon vallitessa :)

Kirjassa on patukka- ja myslireseptien lisäksi vaikka mitä muita ihania reseptejä. On smoothieita, patukoita, makeita ja suolaisia välipaloja, puuroja ja vanukkaita, kaikki terveellistä superfoodia! 

 

hyvinvointi liikunta hyva-olo ruoka-ja-juoma