Nakerra näkkäriä
Viikonloppuna kävin ostoksilla Punnitse & Säästä-liikkeessä ja mukaan tarttui erilaisia siemeniä. Siemenethän ovat vatsan toiminnalle todella hyviä ja sen lisäksi ne on maukkaita.
Innostuin sitten lauantaina alkuillasta tekemään siemennäkkileipää pellillisen. Aikaa se ei vie kovinkaan paljon ja työläin osuus on levittää taikina uunipellille tasaisesti ja tarpeeksi ohueksi levyksi. Yhteensä aikaa kului noin 40 minuuttia, josta 10 minuuttia meni valmistamiseen ja 30 minuuttia uunissa paistamiseen ja jäähdytykseen.
Ohjeen löysin viimeisimmästä Maku-lehdestä johon se oli saatu lukijalta. Tässä resepti jakoon myös teille.
- 3 dl auringonkukansiemeniä
- 0,5 dl hampunsiemeniä
- 0,5 dl pellavansiemeniä
- 0,5 dl seesaminsiemeniä
- 1 dl kaurahiutaleita (tarvittaessa gluteenittomia)
- 2 rkl perunajauhoja (itse käytin maissijauhoja)
- 1-1,5 tl suolaa
- 3 munaa (M-koko)
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa, lisää munat ja sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille mahdollisimman ohueksi levyksi.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja näkkäri on rapeaa.
Jos haluat tasaisia paloja, leikkaa näkkärilevy paloiksi veitsellä heti uunista ottamisen jälkeen. Muuten voit antaa levyn jäähtyä ja murtaa myöhemmin sopiviksi paloiksi, kuten minä tein.
Tarjoa voin ja juuston kera tai jos haluat herkutella, voi päälle laittaa ilmakuivattua kinkkua.
Siemeniä ja hiutaleita voit vaihdella ihan oman makusi mukaisesti ja testata erilaisia yhdistelmiä. Maissijauho antoi mukavan oman sävynsä näkkärille, kuopuksen mielestä ne tuoksui ja melkein maistuikin popcornille.
Tästä näkkäristä tuli kyllä meidän porukan uusi suosikki viikonlopun aamupala- tai iltapalapöytään. Kannattaa kokeilla!