Maraton lähestyy

Herkuttelut on nyt herkuteltu vähäksi aikaa ja on aika olla tarkkana sen suhteen mitä tällä viikolla suuhunsa laittaa. Maratoniin on enää muutama päivä ja omasta mielestäni olen valmistautunut hyvin. On juostu pitkää lenkkiä ja lyhyitä intervalleja. On käyty salilla ja joogattu sekä venytelty kotona. Juhannuksena tuli myös syötyä ja herkuteltua unohtamatta rentoutumista. 

Tämän viikon ohjelma on huolella mietitty niin ruokailun kuin treenienkin suhteen. Treenit jäävät vähälle, mutta kehonhuolto on sitä suuremmalla painolla. Sunnuntaina tuli käytyä salilla viimeistä treeniä tekemässä ja sekin tehtiin todella kevyesti, koska mitään lihasjumeja en nyt halua hankkia. Maanantaina tuli syötyä vielä ihan normaalisti ja työpäivän jälkeen kävin hieronnassa Vauhtisammakon Kimmolla. Loppuilta meni kotihommissa ja koiran kanssa kävelyllä. 

P6040168.jpg

Tiistaina, keskiviikkona ja torstaina aterioille tulee lisänä vähän enemmän hiilareita, noin 8-10 g per ateria painokiloa kohden, joka itselläni tarkoittaa noin 40-50 g per ateria. Vähän vähemmän kuitua ja lihaa, tai oikeastaan punaista lihaa, mutta sen syönti on muutenkin niin vähäistä, ettei se aiheuta ongelmia. Myös maitotuotteet saa jättää vähemmälle, mutta niitäkään en pahemmin käytä, joten sekään ei haittaa ruokailun suunnittelua. 

Treeneissä meinaan pitää huolen siitä, etten rasita kroppaa liikaa, mutta liikaa ei voi laiskotellakaan, ettei lauantai tule kauheana shokkina. Tiistaina ajattelin juosta kevyen noin 30 minuutin maratonvauhtisen lenkin ja tietysti vielä illalla venyttelyt. Keskiviikon ohjelmaan olen laittanut joogan sekä venyttelyn ja tiistain mukaisen ruokailun. Torstaina ruokailun lisäksi pitää nesteitä tankata enemmän kuin normaalisti, noin 2dl enemmän per tunti. Sille päivälle on myös säästetty muutama lyhyt juoksuveto, noin 100-200m. 

P6040181.jpg

Perjantai eli viimeinen päivä ennen maratonia, syödään jo taas normaalisti eli lasketaan hiilarit takaisin vähempään määrään, mutta kuitenkin vielä vältetään kuituja, maitoa ja punaista lihaa. Nesteitä tankataan vielä perjantaina ja illalla tehdään koko kropan venyttelyt. Venyttelyt tulen tekemään koko viikon ajan lyhyinä pumppaavina kohdevenytyksinä. 

Sitten ei muuta kuin lauantaina ravitseva aamupala ja nokka kohti lähtöviivaa 🙂

Sääennuste lupaa tällä hetkellä lauantaiksi Turkuun puolipilvistä ja +22 astetta. Ilmeisen lämpimässä kelissä saadaan juosta, mutta sama lämpötila taisi viime syksynä olla Tallinnassa, kun juoksin puolikkaan. Varusteet katsotaan vasta edellisiltana tai lauantaiaamuna. Vaihtoehtoja onneksi riittää 🙂 Ja mielummin vähemmän vaatetta kuin liikaa. 

Jos lauantaina ei ole muuta tekemistä, niin tervetuloa jokirantaan Paavo Nurmi maratonin juoksijoita kannustamaan! Startti on puolimaratonilla ja maratonilla klo 12 ja kympin juoksijat lähtevät klo 16. Itselläni on tavoitteena olla matkan puolivälissä eli ensimmäisen kierroksen lopussa ja toiselle kierrokselle lähdössä noin klo 14-14.15 ja maaliviiva olisi tarkoitus ylittää noin klo 16.20-16.30.  

Hyvinvointi Liikunta

Keskikesän juhlaa

Juhannusviikonloppu alkaa olla lopuillaan ja arki koittaa taas. Miehellä on vielä viikko töitä ennen kesälomaa ja itselläni kolme viikkoa. Juhannus oli meille rentoutumista ja hyvää ruokaa. Aattona tuli syötyä kolmen ruokalajin ateria ennen Naantaliin lähtöä. Alkupalaksi tein meille kurkkugazpachon, jossa valkosipuli ja chili toivat hieman potkua kurkulle ja omenalle. Pääruokana oli miehen grillaamat pihvit, jotka oli täydellisen mediumit, sekä vihersalaattia mansikoineen. Jälkiruoaksi olin kasannut annokset, joissa oli kaurakeksimurusia, mascarpone-vaniljavaahtoa ja mansikoita. Koristeena vielä suklaa-keksitikkuja ja marenkia. Voin sanoa, että oli kupu ravittu sen jälkeen, vaikkakin jälkiruokaa olisi uponnut enemmänkin 

Kurkkugazpacho.JPG

 Mukavaa rentoa oleilua ilman kiirettä mihinkään. 

Kurkkugazpacho2.JPG

Juhannuspäivä olikin sään puolesta aivan loistava. Makoiltiin melkein koko päivä takapihalla ja vaan oltiin. Koirakin vaan loikoili, mitä nyt välillä pyydysti käpyjä vesivadista 😀 Välillä grillattiin ja syötiin edellisen päivän jämiä. Nyt voi sanoa, että on ladattu akkuja.

JÄlkiruoka.jpg

Tänään käytiin aamupalan jälkeen salilla ja kaupassa. Se olikin viimeinen salikäynti ennen lauantain maratonia ja meni huomattavasti kevyemmällä treenillä kuin normaalit treenit. Ateriat ovat jatkaneet samaa grillaussarjaa kuin aiemmat päivät aloittivat. 

Ihanaa sunnuntai-iltaa kaikille, toivottavasti juhannus meni leppoisasti!

 

Koti Ruoka ja juoma